Özel Harekat Polisi Alımı Başvuruları ertelendi PÖH başvurusu ne zaman yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 17 Ekim tarihinde başlayacağı duyurulan Özel Harekat Polisi başvuruları yapılan açıklama ile tekrar ertelendi. Hafta sonu yapılan son dakika duyurusu sonrasında PÖH başvuruların ne zaman yapılacağı açıklanmadı.

Özel harekat polis alımı başvuruları yeniden ertelendi. Geçtiğimiz hafta sonu Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla Polis Özel Harekat (PÖH) Başvurularının ileriki bir tarihte yapılacağı duyuruldu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, PÖH başvurularının ertelenme nedeni olarak sistemlerde yaşanan teknik arıza olduğu belirtildi. Daha öncede 10 Ekim'de yapılması gereken başvurular aynı nedenle bir hafta sonrası olan 17 Ekim Pazaretesi'ye ertelenmişti. Bu kez ne zaman yapılacağı açıklanmayan, Özel Harekat Başvuru tarihi ile ilgili duyurunun pa.edu.tr üzerinden açıklanacağı belirtildi. Konuyla ilgili 15 Ekim tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru şöyle; "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve online başvuruların 17 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı bildirilmiştir. Sistemde yaşanan teknik sorunlar sebebiyle ön başvurular ileriki bir tarihte https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfamızdan duyurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı. Başvuru tarihinin ikinci kez ertelenmesi başvuru yapmak için sabırsızlanan adaylarda hayal kırıklığı yarattı.

ÖZEL HAREKAT BAŞVURUSU YENİDEN ERTELENDİ

Özel Harekat Polisi olmak isteyen adayların büyük bir sabırsızlıkla bekledikleri başvurular, kısa bir süre önce yapılan duyuru ile yeniden ertelendi. Daha önceden de ertelenen başvuru tarihinin ertelenme nedeni yine teknik arıza olarak belirtildi.

 

BU KEZ TARİH VERİLMEDİ

Başvuru tarihinin ertelenme duyurusunu Polis Akademisi Başkanlığı'nın (pa) internet sitesinden yapan EGM, başvuruların hangi tarihte yapılağı ile ilgili net bir tarih vermezken, "ön başvurular ileriki bir tarihte https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfamızdan duyurulacaktır." ifadesini kullandı. 

ÖZEL HAREKAT POLİSİ BAŞVURU TARİHİ DUYURUSU İÇİN TIKLAYIN

ADAYLAR HAYAL KIRIKLIĞI 

Polis Özel Harekat başvurusu için gün sayan polis adayları başvuru tarihinin ileriki bir tarihe ertelenemesinden sonra büyük hayal kırıklığı yaşarlarken, sitemize yapmış olduları yorumlarda, ertelenme sebebinin PÖH ön başvuru şartlarında yer alan askerlik şartının değişmesi olarak yorumlanırken, bazı adaylar yaş sınırının ve eğitim durumu şartının değişeceği şeklindeki fikirlerini dile getirirdiler. PÖH alımında bayan polislerin alınmayacak olması, özel harekatçı olmak isteyen bayanların tepkisine neden olmuştu. Erteleme sonrasında bayan adaylarda kendileri için umutlandılar. Başvuruların ertelenmesi sonrasında sitemize yapılan yorumlardan bazıları;

Veysel Poyraz - Askerlik şartı kalksın bu erteleme azda olsa bizlerde umut ışığı oldu dilerim şartlar bu vesile ile değişir.

Leyla Gül - Alımlar ertelenmiş umarım şartlar değişir azda olsa yeni bir umut daha doğdu

Yakup Kurucay - Arkadaşlar polis alımları ertelendi. Büyük ihtimalle şartlar tekrardan düzenlenecek lise mezunu alımı yapılmayacak lisans ve ön lisans alımı olacak askerlik te kalkacak büyük ihtimalle. Ins böyle bir değişikliğe gidilir de haksızlığa uğrayan üniversiteli arkadaşlarımız da derin bir nefes alırlar. Tabi bayan kardeşlerimizi de unutmamalılar onlar bence askerliğini yapan liseliler den bin kat daha tecrübeli vede vatan sever olduklarına şüphe yoktur inş bu düzenleme de bayanlarada bu hak verilir .

Yorumlar