10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı başvuruları bir hafta sonraya ertelendi!

Polis Akademisi Başkanlığı 10 Bin Özel Harekat Polisi alımı başvuruları ile ilgili duyuru yayınlandı. 8 Ekim'de yayınlanan duyuruya göre, 19. POMEM polis alımı başvurusu yapacak olan adayların başvuru tarihini 17 Ekim'e ertelendiğini açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan duyuru sonrasında 10 Ekim pazartesi başlayacak olan 10 bin Özel Harekat Polisi Alımı başvuruları ertelendi. Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz Eylül ayında Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı duyurusu yapmıştı. Yapılan duyuruda, 10 Ekim tarihinde açıklanacak başvuru şartlarıyla ile birlikte başvuruların alınmaya başlayacağı belirtilmişti. Fakat, başvuru tarihi 8 Ekim Cumartesi Polis Akademisi'nin internet sitesinden yapılan yeni duyuruya göre ertelendi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre başvuru tarihinin erteleme açıklaması olarak; “Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir. Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” belirtildi.

BAŞVURULAR ERTELENDİ

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak 10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı başvuru tarihi daha önce açıklanan 10 Ekim tarihi bir hafta ertelenerek 17 Ekim Pazartesi gününe alındı. Polis Akademisi'nin resmi internet sitesi pa.edu.tr üzerinden yapılan duyuruda internet sitesi üzerinden yapılacak online başvuruların yaşanan teknik arıza nedeniyle ertelendiği açıklaması yapıldı.

SON DAKİKA - ÖZEL HAREKAT POLİSİ ÖN BAŞVURULARI İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ!

 

ERTELEME DE ASKERLİK ŞARTI MI ETKİLİ OLDU

Özel Harekat Polisi başvurularının ertelenmesinin ardında yatan sebebin haber kaynaklarında yayınlanan haberlerde, bir süredir adayların tepki gösterdikleri askerlik şartı olabileceği belirtiliyor. Polis Akademisi'nin resmi internet sitesinden yapılan ilk duyuruda başvuru yapacak olan adaylarda aranan şartlar arasında yer alan askelik terhisinden itibaren 36 ay geçmemesi gerektiği ibaresi yer alırken daha sonra yapılan değişiklikle 36 ay şartı kaldırılmış olup, sadece askeliğini yapmış olmak şartı getirilmişti. Yapılan duyurularda 10 Ekim'de açıklanacak başvuru şartları ile başvuruların alınmaya başlayacağı biliniyordu. 8 Ekim'de yapılan duyuruda, başvuru tarihinin değişerek bir hafta sonrasında ertelenmesi konuyla ilgili çevrelerde ertelenme sebebinin askerlik şartının kaldırılması için adayların başlattıkları talep ve istekler olabileceği konuşuluyor. Erteleme nedeninin bu sebepten mi yoksa gerçekten teknik bir arıza nedeniyle mi olduğu 17 Ekim'de açıklanacak olan başvuru şartlarının açıklanması sonrasında öğrenilecek.

Yorumlar