Ozan Tufan İçin Fenerbahçe FIFA'yı Basacak

Ozan Tufan'ın A milli takımımızın İzlanda ile oynadığı maçta sakatlığının ardından Fenerbahçe FIFA'ya başvurarak, takım koruma uygulamasından yararlanmak ıstıyor. Yaklaşık 2 ay oynayamacak genç yıldız için kanarya, yüklü tazminat almayı hedefliyor.

Fenerbahçe’nin ve Milli Takımımızın genç oyuncusu Ozan Tufan’ın İzlanda maçında sakatlanan ve 2 bağı koptuğu belirtilen ozan tufan için klübü Fenerbahçe harekete geçti. Yapılan kontrollerin ardından yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalması beklenen oyuncu için sarı lacivertliler FIFA’ya gitmeye hazırlanıyor. 2013 yılından bu yana uygulanan, FIFA klüpleri koruma programından yararlanacak. Kanarya bu programdan yararlanırsa Ozan'ın sakatlığı boyunca önemli bir miktrar tazminat alacak. Bu uygulama gereği FIFA günlük 20 Bin Euro ödeyecek.

800 BİN İLE 1.2 MİLYON EURO ARASI

Fenerbahçe’li yıldız sahalardan yaklaşık 2 ay uzak kalacağı hesap edilirse. klüp 800 bin Euro ile 1.2 milyon Euro arası bir tazminat alacak. Genç yıldız tam form tutup istikrar sağladığı zamanda sakatlanması ise Fenerbahçe için büyük şansızlık olarak nitelendiriliyor.

DAHA ÖNCE R.MADRİD PARA ALMIŞTI

FIFA. Klüpleri koruma proframı kapsamında ilk ciddi tazminat ödemesini 2013 yılında İspanyol devi Real Madrid klübüne yapmıştı. 14 Ekim’de Brezilya milli takımı kampı sırasında sakatlanan 15 Ocak Salı günü Valencia maçı ile sahalara dönen Marcelo’nun forma giymediği dönemler için FIFA Real Madrid için 1 Milyon 150 Bin Euro ödedi ve bir ilkin altına imza attı.

OZAN TUFAN'IN FENERBAHÇE VE MİLLİ TAKIM KARİYERİ

12 Ağustos 2015 tarihinde 7.000.000 € Karşılığında Bursaspor’dan Fenerbahçe'ye transfer olan Ozan Tufan, 8 numaralı formayı tercih etmiştir. Genç yaşta olmasına rağmen  sarı lacivertli takımda sık sık forma şansı bulmayı başarmıştır. Sarı lacivertli forma ile ilk maçına ligin 2.haftasında Çaykur Rizespor karşısında çıkan başarılı oyuncu istikrarlı bir profil çizmiş ve takımın vazgeçilmezlerinden olmayı başarmıştır. Fenerbahçe formasıyla ilk golünü ise bir Uefa Europa League karşılaşması olan, Molde FK maçında atmıştır. Türkiye U-17 Millî Takımı'nın Azerbaycan'ı 4-0 yendiği mücadelenin tamamında sahada kalan Ozan, ilk kez millî takım formasını giydi. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri öncesi 2016 Mayıs ve Haziran aylarında A milli takım kamp kadrosuna dahil edilen Ozan 25 Mayıs 2014 tarihinde İrlanda ile oynanan maçta ikinci yarı Bilal Kısa’nın yerine oyuna dahil olarak A milli takım formasını giymiştir. 3 Eylül 2014 tarihinde Danimarka maçının son dakikasında oyuna girip golünü atmıştır. Maçı bu golle Türkiye 2-1 kazanmıştır ve Ozan Milli takımda ilk golünü bu maçta atmıştır.

Yorumlar