ÖSYM, YKS sınavında görev alacak görevli arıyor

Erken seçim nedeniyle bir hafta ertelenen YKS 'ye görev alacak öğretmen aranıyor. Sınav için yeterli öğretmen olmayınca ÖSYM, YKS sınavında görev alacak görevli arıyor. Konu hakkında tüm detaylar Ajanashaber.com'da.

24 Haziran erken seçim nedeniyle YKS sınavı bir hafta ertelenmişti. Bu ertelenen sınavda yeterli sayıda öğretmen görev almak için başvurmadı. Bu sebeple ÖSYM, YKS sınavında görev alacak görevli arıyor. Seçim sonrasına tatil planları yapan öğretmenlerin gözetmen olmak için başvuru yapmaması sebebiyle ortada kritik bir durum oluştu. Alınan bilgilere göre ÖSYM okullara mesaj göndererek durumu belirtti ve önlem alınması gerektiğini söyledi. Peki bu durumda ne olacak? Detaylar haberimizin devamında...

ÖSYM YKS SINAVINDA GÖREV ALACAK GÖREVLİ ARIYOR

Seçim nedeniyle ertelenen YKS sınavında öğretmen sıkıntısı yaşanıyor. Durum böyle olunca ÖSYM YKS sınavında görev alacak görevli arıyor. Tatil planı yaparak YKS'de görevli olamayan öğretmenler sebebiyle öğretmen sıkıntısı yaşanınca ÖSYM İstanbul İl Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Nail Yılmaz imzalı rbir resmi yazı yayınlandı. O yazıda;

''30 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavında (2018-YKS) ücret mukabilinde görev alacak en az lise mezunu kamu görevlilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Görev almak isteyenlerin kurum yöneticisi ile görüşerek smis.osym.gov.tr adresine kayıtlarını yaptırmak üzere en yakın okul müdürlüklerine müracaat etmeleri ve okul müdürlüklerinin de söz konusu talepleri geciktirmeksizin sistem üzerinde kaydetmeleri gerekmektedir.

Kayıt yaptıran kamu görevlilerinin ikametlerine göre aşağıda iletişim bilgileri yer alan ÖSYM sınav Koordinatörlüklerine mail atarak ya da telefon açarak görev talebinde bulunmaları halinde kendilerine görev verilecektir.

Konunun ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına duyurulması hususunda bilgi ve gereğini takdirlerinize arz ederim.'' denildi.

YKS, GÖZETMEN ÜCRETİ NE KADAR?

Sosyal medyada dolaşan mesaj ÖSYM Ankara Sınav Koordinatörlüğü'nden Prof. Dr. Ahmet Ali Öçal imzası taşıyor. Bu arada ÖSYM’de görev alacak gözetmenlerin ücreti 137,17 lira olurken yedek gözetmenler ise 109,73 TL ücret alacak.

30 Haziran ve 1 Temmuz’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı, TYT yani Temel Yeterlik Testi ve AYT yani Alan Yeterlik Testi olarak iki güne yayılacak. YKS daha önce öğretmenlerin görev almasından dolayı herhangi bir sıkıntı yaşamamıştı ama eğitim camiasında resmi tatil 22 Haziran’da başladığı için öğretmenler tatillerini ona göre planlamış ve 22 Haziran’dan hemen sonra tatil planları yapmıştı.

Yorumlar