ÖSO'nun ilerleyişi sürüyor!

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, sınır hattını DAEŞ’ten temizledikten sonra iç kesimlere ilerleyişini sürdürüyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, sınır hattını DAEŞ’ten temizledikten sonra iç kesimlere ilerleyişini sürdürüyor.

GÜNEYDEKİ BAB BÖLGESİNE İLERLEYİŞ SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ilerleyişini sürdürüyor. Cerablus ile Azez sınır hattını DAEŞ’ten temizleyen ÖSO güçleri, tank ve uçaklarla temizlenen güneydeki Bab bölgesine doğru yürüyor.

ARAÇ HAREKETLİLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Sabah saatlerinden itibaren de Arpakesmez Köyü'nün karşısındaki Suriye topraklarında araç hareketliliği dikkat çekti.

İÇ KESİMLERDEKİ BAZI NOKTALARDA TERÖRİSTLER İLE ÖSO GÜÇLERİ ÇATIŞIYOR

Rai ve Azez bölgesinden iki ayrı noktadan Bab'a ilerleyen ÖSO güçlerinin, iç kesimlerdeki bazı noktalarda DAEŞ'li teröristler ile çatıştığı kaydedildi.

ÖSO, ABD ASKERİNİ KOVDU!

Türkiye’yi güneyden kuşatma projesinin mimarı ABD, Cerablus’ta dün şok bir tepkiyle karşılaştı. Muhaliflerle görüşme talebinde bulunan 29 kişilik Amerikan özel timi, ÖSO savaşçılarının protestosu sonrası bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El-Bab operasyonunun başlamasına eşzamanlı olarak bölgede dün dikkat çekici bir hareketlilik yaşandı. Yaklaşık 60 kişiden oluşan ABD'li askeri bir grup, Türkiye'den Suriye'ye geçti. Pentagon ve CIA destekli gruplarla görüşme talebinde bulunan ABD'li askerlerden 4'ü rütbeli 29 personel, ÖSO savaşçılarının üs kurduğu Çobanbey'e geldi. Koordineli olduğu muhalif gruplarla görüşmek ve Fırat Kalkanı Harekatı'nı izlemek isteyen ABD'li özel kuvvetler mensubu askerler burada beklemedikleri bir şokla karşılaştı. Harekata katılan Ahrar Şarkiye ve Feylak'uş Şam örgütlerine mensup savaşçılar, pikaplarla Çobanbey'e gelen ABD'lileri protesto etti. Coniler, TSK kontrolünde Çobanbey'i terk etmek zorunda kalırken muhalif savaşçılar megafonla şu sloganları attı: “Amerika'nın bizimle savaşmasını kabul etmeyeceğiz. Hiçbir Amerikalıyı kabul etmeyeceğiz. Mücahit kardeşlerimiz Amerikalıların kovulmasını istiyor. Amerikan kuvvetleri tamamen başarısız olmuştur.'

Yorumlar