ÖSO ateşkese olumlu yanıt verecek

Suriye'de Rusya ve ABD'nin ateşkeste anlaşmasının ardından ÖSO da bu ateşkese olumlu karşılık vereceğini duyurdu.

Suriye'de dün geceden itibaren ateşkes yürürlüğe girdi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya arasında varılan anlaşma ile 12 Eylül saat 19:00'dan itibaren silahların susması kararlaştırılmıştı.

HALEP'E İNSANİ YARDIMIN YOLU AÇILACAK

Bu kararın ardından bölgeye gerek Birleşmiş Milletler gerekse Türkiye'nin yardım göndermesi de kolaylaşacak. Bu konuda dün bayram namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halep'e vurgu yaparak Türkiye'nin buraya gıda, oyuncak ve diğer insani yardım malzemeleri konusunda yardımlarını ileteceğini ve bunun bu ateşkesle mümkün olabileceğini söylemişti.

ATEŞKES NE KADAR SÜRER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkesin başarılı olması durumunda devamında anlaşılabileceğini belirtmişti.

ATEŞKESE ÖSO DA OLUMLU KARŞILIK VERECEK

Suriye'de varılan ateşkese Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile devrimci güçlerin de olumlu yanıt vereceği duyuruldu.

'DOĞRU YOLDA ATILMIŞ BİR ADIM'

SMDK'dan konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

Halkımızın çektiği sıkıntıları hafifletmeyi, bombardımanın durdurulmasını ve abluka altındaki bölgelere insani yardımların ulaştırılmasını hedefleyen uluslararası her çaba doğru yolda atılmış bir adım olarak kabul edilecek ve olumlu karşılık verilecektir.

GEREKİRSE KARŞILIK VERİLECEK

Esed güçleri ile terörist milislerinin havadan ya da karadan herhangi bir saldırıda bulunması, toprak parçasının işgal edilmesi ve halkın tehcir edilmesi ateşkese aykırı eylemler olarak kabul edilecek ve buna ÖSO'nun askeri yönetiminin belirlediği şekilde karşılık verilecektir.

Ateşkesle ilgili olarak Esed rejiminin resmi ajansından şu açıklama geçildi:

Ateşkes, silahlı gruplar tarafından yapılan herhangi bir ihlale cevap verilme hakkını korumakla birlikle 12.09.2016 günü saat 19.00'dan itibaren 18.09.2016 tarihi ve saat 23.59'a kadar tüm ülkede uygulanacak.

Yorumlar