ÖSO, teröristlere nefes aldırmıyor! PKK diken üstünde!

PKK/PYD'li teröristler, menbiçli erkeklerin kentin dışına gitmesine izin vermiyor. Son günlerde TSK ve ÖSO'nun birlikte hareket ettiği operasyonlar üzerine terör örgütlerinin üstünde yoğun bir korku mevcut.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatından sonra diğer bölgelerde PKK/PYD'li teröristleri korku saldı. Cerablus ve Afrin'in arasında yer alan 4 bin kilometre kareyi aşan bölge teröristlerden temizlenmişti.

Özgür Suriye Ordusu diğer terör örgütlerinin temizlenmesi için TSK'dan talimat bekliyor. ÖSO'nun son dönemlerde çeşitli operasyonlar yapması üzerinde PKK/PYD'li teröristlerin diken üstüne olduğu görülüp sivil halka baskı yaptıkları tespit edildi. Menbiç'te yaşayan ve ÖSO'nun kontrolünde olan Cerablus'a istedikleri gibi gidebilen siviller, terör örgütleri tarafından kentin dışına çıkarılmıyor. Denetimlerin hızla arttığı bölgede tatbikatlar sürerken, teröristler yoğun baskı altında her evden bir kişiyi silah altına alıp çoğu kişiyi rehin tuttukları öğrenildi.

Ne yapacaklarını şaşırdılar!

Gündeme gelen haberlerden sonra harekatların son derece disiplinli ve düzenli yapılmasın ardından bölgelerindeki mevzi ve siperleri güçlendirmeye çalışan terör örgütleri, yerleşim alanlarında derin hendekler kazmaya başladı. Şayet TSK olası bir hava harekatı yaparsa PKK/PYD bundan korunmak için gözetleme kulelerinin hemen altına tüneller inşa ettiğiraporu alındı. Mevcut planlarını kolayca yapmak, izlenmeye fırsat vermemek için sokakların üzerine brandalar kapatıldığı gözlerden kaçmadı. Boşaltılan evlere patlayıcılar yerleştiren teröristler, operasyonları alt etme düşüncesiyle türlü yerlere bubi tuzağı kurduğu belirtildi. Silah altına alınan bir sivil ise; “Şu anda Menbiç’teki teröristlerde büyük korku var. Siviller üzerinde baskı uyguluyor ve zoraki olarak gençleri askere alıyorlar. Menbiç’ten çıkanlara da büyük zorluk çıkarıyorlar ve izin vermiyorlar. Fırsatını bulsa binlerce kişi Menbiç’i terk edecek” dedi.

Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'nun birlikte yürüttüğü başarılı harekatlar sayesinde PKK/PYD terör örgütü büyük bir darbe yemiş durumda. Daha fazla zarar görmemek için sivilleri kendilerine canlı kalkan olarak kullandıkları biliniyor. TSK ve ÖSO ise bu durumun farkında olarak, söz konusu terör örgütlerine nefes aldırmıyor

 

Yorumlar