Osmanlı Ocakları'ndan Fatih Portakal'a tehdit

Bugün Fox TV kanal binasının önüne Osmanlı Ocakları siyah çelenk bıraktı.

Osmanlı Ocakları, Fatih Portakal ile ilgili: "En az yüzde 52 evlerinde dişlerini sıkarak beklemektedir" diyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bu millet patlatır enseni" sözünü hatırlattılar.

Yapılan haberler doğrultusunda siyah çelenkin üstüne kırmızı gül koyarak Portakal'a tepki gösterdiler. Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, tepkisini şöyle dile getirdi: "Ey Portakal, HDP’nin çağrısına uyma. Sen HDP’li olma. Gel Türkiye Cumhuriyeti devletinin ay yıldızlı bayrağının yanında kal... Bu vatanın ekmeğini yiyip bu vatana ihanet edenler var. Öldürülen teröristlere başsağlığı dileyen ey Portakal, seni kınıyoruz."

Fatih Portakal neden hedef oldu?
Fatih Portakal, FOX TV Ana Haber Bültenini sunarken, Fransa'daki "Sarı Yelekliler" eylemlerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eylemlere olan değerlendirmesini yorumlamıştı. Ardından medya organları, Fatih Portakal'ı provokatörlükle suçladı. Hakkında soruşturma başlatılan Portakal daha önce ölümle tehdit edilmişti.

Nitekim şahsına ve ailesine yönelik gelen tehditlere cevap veren Portakal, "Bir gün başıma bir şey gelirse, sebebi sizsiniz. Yandaş medyanın internet siteleri, televizyonları..." dedi.

Osmanlı Ocakları nedir ve kimlerden oluşuyor?
Osmanlı Ocakları 2009'da kurulmuştur. Halk tarafından AKP'ye olan yakınlığıyla bilinmektedir. 2016 yılında büro sayısını 68'e çıkarmıştır. Sloganları ise "Kara devirdeki AK Osmanlıyız." Osmanlı Ocaklarının, Alperen Ocakları ve Ülkü Ocaklarına alternatif olarak kurulduğu iddialar arasında. Genel Başkan Kadir Canpolat, Isparta'da Osmanlı Ocakları'nın şubesi açılırken, "Recep Tayyip Erdoğan'ın askerleriyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar