Olimpiyat kâbusu direkten döndü!

UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarını Vodafone Arena’da oynayacak Beşiktaş’ın UEFA Stat Komitesi'ni güçlükle ikna ettiği ortaya çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarını Vodafone Arena’da oynayacak Beşiktaş’ın UEFA Stat Komitesi'ni güçlükle ikna ettiği ortaya çıktı.

UEFA Stat Komitesi, Beşiktaş’ın yeni stadyumu Vodafone Arena’ya birçok kez kapsamlı şekilde inceleme yaptı. UEFA Heyeti, Vodafone Arena’daki eksikleri tek tek rapor etti. Beşiktaş Yönetimi özellikle engelli tribünüyle ilgili problem yaşarken, 4 farklı rapor hazırlayarak akreditasyon almayı başardığı öğrenildi.

UEFA’DAN ‘KATEGORİ 4’ BELGESİ ALINDI

Beşiktaş geçtiğimiz sezonun 28.haftasında Vodafone Arena’yı hizmete açmış ve hem camiasına hem de Türkiye’ye çok önemli bir stat kazandırmıştı. Beşiktaş Yönetimi yeni mabedine uluslararası statü de kazandırdı. UEFA’dan ‘kategori 4’ belgesi alan siyah beyazlılar Vodafone Arena’da Şampiyonlar Ligi finali hariç tüm uluslararası final ve müsabakaları düzenleyebilecek.

UEFA Stat Komitesi defalarca İstanbul’a gelerek, yeni stadı inceledi ve ilk denetimde Vodafone Arena’ya gerekli izni vermedi. Siyah beyazlılar, heyetin uzun incelemeler sonunda bulduğu eksikleri kısa süre içinde giderdi ancak özellikle engelli taraftarların tahliyesi konusunda sıkıntılar yaşandı. Gerekli izinleri alabilmek için tam 4 kez rapor hazırlayan Beşiktaş Yönetimi uzun uğraşlar sonunda Dinamo Kiev ile 28 Eylül’de oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde gerekli izinleri almayı başardı.

UEFA HEYETİ, VODAFONE ARENA’YA BİRÇOK YÖNDEN HAYRAN KALDI

Yönetime oldukça sıkıntılı günler yaşatan UEFA heyetinin, Vodafone Arena’ya birçok yönden hayran kaldığı da aktarıldı. UEFA yetkililerinin, stattaki yüz tanıma sistemi ve güvenlik ağına tam not verdiği vurgulandı. Beşiktaş Yönetimi bilindiği gibi stadın güvenliği için milyonlarca Euro harcamıştı.

Yorumlar