Oktar Babuna kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Adnan Oktar'a yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan isimle Oktar Babuna kimdir sorusu sıkça sorulmaya başlandı. Oktar Babuna kaç yaşında ve nereli soruları yanıtı Ajanshaber.com'da.

Bugün sabah saatlerinde Adnan Oktar ve örgütüne İstanbul merkezli beş ilde büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Adnan Oktar başta olmak üzere örgüte bağlı olan birçok isim gözaltına alındı. Yapılan operasyonlar kapsamında Oktar Babuna'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. İnsanlar gözaltı olayının ardından internette Oktar Babuna kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Oktar Babuna adını ilk olarak 1999 yılında duyurdu. Babuna, kanser olduğunu belirtmiş ve ilik nakli gerektiğini duyuran gazete ilanıyla gündeme gelmişti. Oktar Babuna kaç yaşında ve Oktar Babuna nereli sorularına yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen tüm detaylar...

OKTAR BABUNA KİMDİR?

Adnan Oktar örgütüne yapılan operasyonlar kapsamında Oktar Babunan'ın da gözaltına alındığı belirtildi. 1962 doğumlu olan Babuna adına 1999 yılında ilik bulma kampanyasıyla duyurmuştu. İnsanlar bu olayın ardından Oktar Babuna kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...

Jinekolog Prof. Dr. Cevat Babuna'nın oğlu olan ve 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Oktar Babuna (56) jinekoloji konusunda eğitimini devam ettirdi. Daha sonra beyin cerrahisi alanına yönelerek 1988 yılında Amerika'ya gitti. 1994'te Türkiye'ye dönen Babuna, 1997 yılında eksik rotasyonlarını tamamlamak üzere Şişli Etfal Hastanesi'ne atandı. Daha sonra buradaki görevinden istifa etti.

ADINI İLİK NAKLİ İLANIYLA DUYURMUŞTU

Oktar Babuna adını, 1999 yılında kan kanseri olduğu ve tedavi için ilik nakli gerektiğini duyuran gazete ilanı ve başlattığı ilik kampanyası ile duyurdu. Kampanyada 160 bin kişiden ilik ve kan örneği alınmasının ardından örneklerin 120.000'inin kaybolması suçlamasıyla yargılandı.

İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 235 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Gözaltına alınanlar arasında 1999 yılında adını ilik nakli kampanyasıyla duyuran Oktar Babuna da var.

120 BİN KAN VE İLİK ÖRNEĞİ KAYBOLDU

Oktar Babuna adını, 1999 yılının yaz aylarında kan kanseri olduğu ve tedavi için ilik nakli gerektiğini duyuran gazete ilanı ve başlattığı ilik kampanyası ile duyurdu. Kampanyada 160 bin kişiden ilik ve kan örneği alınmasının ardından örneklerin 120.000'inin kaybolması suçlamasıyla dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından hakkında soruşturma başlatıldı. Adnan Oktar ile bağlantısı olduğu, kan ve ilik örneklerinin ABD'ye gönderildiği iddialarıyla gündeme geldi.
Kampanyada kuşkular olduğu gerekçesiyle toplanan ilik ve kanların iade edilmesi için girişimde bulunulmuşsa da büyük oranda başarısız oldu. Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle Türkiye'de durdurulan kampanyanın Avustralya'da sürmesi üzerine Türkiye, Avustralya'yı uyararak kampanyanın durdurulmasını sağladı.

Yorumlar