Öğretmen maaşları ne kadar oldu? 2018 Temmuz ayı öğretmen maaş zammı ne kadar?

Öğretmen maaşları ne kadar oldu sorusu öğretmenler tarafından merak ediliyor. 2018 Temmuz ayı öğretmen maaş zammı ne kadar sorusunun yanıtını Ajanshaber.com'da bulabilirsiniz.

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte kamu çalışanları maaşlarına gelen zam oranlarını merak etmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından öğretmenleri de büyük bir merak sardı. Şimdi binlerce öğretmen maaşlarına ne kadar zam geldiğini araştırıyor. 2018 Temmuz ayı öğretmen maaş zammı ne kadar sorusu merak edilen soruların başında geliyor. Yıllık enflasyon yüzde 15.39'a çıkarken, TÜFE aylık bazda yüzde 2.61 artış gösterdi. Öğretmen maaşları ne kadar oldu sorusunun yanıtı haberimizde bulabilirsiniz.

2018 TEMMUZ AYI ÖĞRETMEN MAAŞ ZAMMI NE KADAR?

Yılın ikinci yarısının zammını binlerce öğretmen merakla bekliyor. TÜİK tarafından enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından öğretmenler konuyla ilgili araştırma yapmaya başladı. 2018 Temmuz ayı öğretmen maaş zammı ne kadar sorusunun yanıtı merak ediyor.

ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Öğretmen kadrosunda olanlara 1-14 Temmuz dönemi için ödenecek maaş zammı farkının, her derece/kademe ve hizmet yılı itibariyle ne kadar olacağı konusunda memurunyeri.com olarak hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir. Maaş hesaplaması, eş ve çocuk nedeniyle aile yardımından ve asgari geçim indiriminden yararlanmayanlara göre yapılmıştır.


-Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.
-Ek ders ücreti ödemeleri ile branştan kaynaklı ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.
-Toplu sözleşme ikramiyesi ve sendika aidatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.
-Tabloda hizmet süresi 9 yıldan az gösterilenlerin, 30.09.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılmıştır.
-Tabloda, hizmet süreleri itibariyle ulaşılabilecek derece/kademeler tahmini olarak kullanılmıştır.
-Yabancı dil tazminatı ile bireysel emeklilik sigortası primi dikkate alınmamıştır.

MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı beklenti anketinde de Haziran enflasyonu için yüzde 0.82 tahmini yer aldı. Bu, tahmin gerçekleşirse ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.27 olacak. Memur emeklilerine de yüzde 3.5'lik toplu sözleşme artışına ilaveten yüzde 3.27 enflasyon farkı oluşacak. Halen en düşük memur emeklisi aylığı bin 978 lira seviyesinde bulunuyor. Yüzde 6.77'lik artış bu maaşı 2 bin 111 lira 95 kuruşa yükseltecek. Bağ-Kur esnaf emeklilerinde ise taban maaş bin 405 lira seviyesinde bulunuyor.

Yorumlar