PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın mesajı Diyarbakır'da açıklanacak!

İmralı'da Mehmet Öcalan'ın ziyaretine izin verilen Abdullah Öcalan'la görüşmesinin ardından mesajın Diyarbakır'da bugün ya da yarın açıklanacağı belirtildi.

Bayram nedeniyle görüş izni verilen terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la dün kardeşi Mehmet Öcalan görüşmüştü. Görüşmenin ardından Mehmet Öcalan, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak bölgeden ayrılmıştı.

MESAJI BUGÜN YA DA YARIN DİYARBAKIR'DA AÇIKLANACAK

İmralı Adası'ndaki görüşmenin ardından PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın mesajının kardeşi Mehmet Öcalan tarafından Diyarbakır'da bugün ya da yarın açıklanacağı belirtildi.

AÇLIK GREVİNİN YAPILDIĞI DBP İL BİNASINDA AÇIKLAMA OLACAK

Öcalan'la uzun bir aranın ardından yapılan görüşmenin detaylarının bugün veya yarın HDP'li milletvekillerinin DBP'li ve DTK'lı yöneticilerin bulunduğu ve açlık grevi yaptığı DBP il binasında açıklanacağının altı çizildi.

GÖRÜŞME YAKLAŞIK OLARAK BİR SAAT SÜRDÜ

Dün uzun bir aranın ardından Mehmet Öcalan, İmralı Adası'na giderek PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşmüştü. Bu görüşme yaklaşık olarak bir saat sürmüş ve çıkışta herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

DETAYLARI ÖCALAN'IN AVUKATINA AKTARDI

Mehmet Öcalan'ın açıklama nedeniyle bugün Diyarbakır'a gideceği ve İmralı'daki görüşmenin detayları ile Abdullah Öcalan'ın mesajını aktarması bekleniyor. Mehmet Öcalan'ın dünkü görüşmenin detaylarını Öcalan'ın avukatı Mazlum Dinç ile paylaştığı ve açlık grevinin devam ettiği DBP il binasında bir açıklama yapılacağı belirtildi. Açıklama bugün ya da yarın olacak.

AÇLIK GREVİNİN SONA ERMESİ BEKLENİYOR

Bu gelişmenin ardından açlık grevine devam eden DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel ve DTK Eş başkanı Leyla Güven ile HDP'nin 5 milletvekilinin bulunduğu 50 kişinin de bu eylemini sonlandıracağı belirtiliyor. Grup, Abdullah Öcalan'la görüşme için açlık grevine girmişti.

Yorumlar