Öcalan için grev yapan, PKK'ya para toplayan kişiler gözaltında

İzmir'de, müebbet hapis cezası olan Öcalan için açlık grevi yapan bir grubun, örgüt için para topladığı bildirildi. Gruptan 22 kişi gözaltına alındı. Aralarında HDP İzmir İli'nin eski yöneticileri de bulunuyor.  Yeni HDP yöneticilerinden de 3 kişi yakalanacak.

İzmir'de, müebbet hapis cezası olan Öcalan için açlık grevi yapan bir grubun, örgüt için para topladığı bildirildi. Gruptan 22 kişi gözaltına alındı. Aralarında HDP İzmir İli'nin eski yöneticileri de bulunuyor. 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri'nin yürüttüğü operasyonlar sonucunda, PKK ile ilişkisi olduğu düşünülen şüphelilere yakalama kararı çıktı. Öcalan'ın müebbet hapis cezası azaltılsın diye, grup açlık grevi yapıyordu. Bu kişilerin örgüt için para topladığı iletildi. Operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Kişiler arasında eski dönem HDP İzmir il yönetiminden bir şüpheli de bulunuyor. Şüpheliler sorguya götürüldü. Geçtiğimiz haftaki kongrede yeni HDP İzmir İl yönetiminden 3 kişiyi de yakalama çalışmaları başlatıldı.

Yorumlar