O golün öncesinde Q7 etkisi!

Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Benfica ile 90+3’te Talisca’nın attığı frikik golüyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş’ta gol öncesi yaşanan diyalog dikkat çekti.

Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Benfica ile 90+3’te Talisca’nın attığı frikik golüyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş’ta gol öncesi yaşanan diyalog dikkat çekti.

Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Benfica, kendi sahasında temsilcimiz Beşiktaş’ı konuk etti. Beşiktaş maça daha iyi başlayan taraf olsa da golü kalesinde gördü ve ev sahibi takım 1-0 öne geçti. İkinci yarıda daha iyi oynayan ve pozisyonlar da bulan Beşiktaş’ta 90+3’te kazanılan frikikte topun başına Anderson Talisca ve Ricardo Quaresma geçti.

‘HAYDİ TALİSCA, BİTİR ŞU İŞİ’

Maç boyunca bütün duran topları kullanan ancak pek de etkili olamayan Quaresma’nın vuruştan önce Talisca’yı motive ettiği ortaya çıktı. Quaresma genç yıldıza, ‘Burası senin yerin. Haydi Talisca, bitir şu işi’ diyerek moral verdi.

Anderson Talisca transfer döneminde Benfica’dan 2 yıllığına kiralanmıştı. Şampiyonlar Ligi’nde eski takımına gol atması golün değerini ayrıca artırırken, Beşiktaş bu golle zorlu deplasmandan 1 puanla döndü. Özellikle ikinci devre vites yükselterek Benfica kalesine yüklenen Beşiktaş, son dakikalarda önemli fırsatlar yakalasa da bir türlü golü bulamadı. Uzatmaların sonu gelirken senaryo birden değişti.

QUARESMA’NIN ORADA BULUNMASI TAKTİKSELDİ

Karşılaşmanın 90+2’inci dakikasında Benficalı oyuncunun elle oynadığına hükmedince Beşiktaş, son bir duran top şansı yakaladı. Topun başına Ricardo Quaresma ve Anderson Talisca geçti. Benficalı taraftarlar da o anda büyük bir endişeye kapıldı çünkü Talisca’nın marifetini Beşiktaşlılardan daha iyi biliyorlardı. Maç boyu bütün duran topları Quaresma kullanmış, fakat çok fazla etkili olamamıştı. Ama Q7’nin bu kez topun başında bulunma nedeni tamamen taktikseldi!

Ricardo Quaresma hem rakibi yanıltmak hem de genç yıldız Talisca’ya moral vermek için topun başına geçmişti. Talisca maçtan sonra o anı şöyle anlattı; ‘Burası senin yerin. Haydi Talisca bitir şu işi. Sana inanıyorum. O da topun başındaydı ve vurur gibi yaparak rakibi yanılttı. Golü atınca dünyalar adeta benim oldu. Bonservisim hâlâ Benfica’da. Gol atınca çok farklı duygular yaşadım. Takımdan nasıl ayrıldığımı taraftarlar çok iyi bildiği için bana tepki göstermediler’

Yorumlar