Norm  kadro güncellemesi başladı! Dikkat edilecek hususlar neler?

MEB norm kadro güncellemeleri bugün başladı. Daha önceden 17 Ekim tarihinde başlayacağı duyurulan ve MEBBİS'den yapılacak olan güncellemeler de norm fazlası belirlemede okulların bazı hususlara dikkat etmeleri gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce yapılan duyuru ile başlayacağı duyurulan Norm Kadro Güncellemeleri bu gün başladı. Norm takvim doğrultusunda okular 17 Ekim ile 18 Ekim tarihleri arasında güncelleme yapacaklar. 2016-2017 Eğitim verilerine göre, norm kadro veri giriş işlemlerinin bugün başlamasından sonra okullar iki gün içerisinde güncellemelerini yapacaklar.  Veri girişinin yapılmasından sonra veri kontrolleri İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri taraşından 19-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak. İl milli Eğitim Müdürlükleri veri kontrol tarihi ise 21 Ekim ile 30 Ekim arasında yapılacak olup sistem onaylama tarihi ise 31 Ekim - 25 Kasım tarihleri arasında mesai bitimine kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi olan MEBBİS'den yapılacak.

VERİ GİRİŞLERİ ÖNEMLİ

Norm takvimi doğrultusunda okulların Norm Güncelleme İşlemlerinin başlamasından sonra okullara büyük iş düşüyor. Zira güncellemelerde yapılan hatalar pek çok öğretmenin Norm Kadro atamalarında mağdur olmalarına neden oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) norm kadro veri girişi bilgilendirmesi konulu yazıyı illere gönderdi yazıda konunun önem değinerek ilgili madde şu ifadeleri geçiyor; “Norm Kadro Güncellemesinde veri girişlerinin tam ve doğru olarak girilmesi, yanlış ve eksik veri girişlerinden oluşacak mağduriyetlerde sorumluluğun işlem yapan birimlere ait olduğunun bilinmesi” nin altı çiziliyor.

NORM KADRO VERİ GİRİŞİ

Bugün başlayan veri giriş işlemleri 25 kasım tarihine kadar devam edecek. Burada önemli olan konulardan birisinin okulların norm güncelleme tarihleri olarak belirtiliyor. Okullar norm güncelleme işlemini belirttiğimiz gibi 17/10/2016-18/10/2016 tarihlerinde yapacaklar. MEB'nin personeli norm güncelleme işleminde okulun sınıf, şube, öğretmen bilgileri değerlendirerek veri girişi yapılmalıdır. Öğretmenler norm verileri konusunda bilgilendirilirken sözlü olarak sen norm fazlası oldun demek yanlış ve suç teşkil etmektedir. Norm durumları ortaya çıkarılmasından sonra elde edilen tüm öğretmenlere veriler tebliğ edilmelidir. Norm fazlası öğretmen belirleme işlemi öğretmenin hizmet puanına göre yapılırken, hizmet puanı en düşük olan öğretmen norm fazlası olarak tabir edilir. Göreve son başlayan öğretmen ya da ilk başlayan öğretmen norm fazlası öğretmen belirleme işleminde dikkate alınmaz. 

GÜNCELLEMELER MEBBİS'TEN YAPILACAK

Norm kadro güncelleme işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın konu ile ilgili yazında belirtildiği üzerine belirtilen tarihler arasında Merkesi Bilgi Sistemi (mebbis) üzerinden yapılacak. 

MEBBİS NORM KADRO GÜNCELLEME EKRANI İÇİN TIKLAYIN

GÜNCELLEMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

MEB Norm takvimine göre başlayan Norm kadro güncellemelerinde dikkat edilmesi gereken hususlar açıklandı. Buna göre yapılan açıklama şöyle;

Norm Kadro Yönetmeliğinin 26. Maddesinde, “Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu Yönetmelikte yer alan norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi halinde, değişikliğe konu olan eğitim kurumlarının norm kadro sayıları Bakanlığın uygun gördüğü tarihlerde yeniden belirlenir. Yeni açılan eğitim kurumları ile yeni derslik/şube açılan veya kapatılan mevcut eğitim kurumlarının norm kadroları süre aranmaksızın belirlenir." hükme bağlanmış bulunmaktadır. Norm Kadro Yönetmeliği ile 03/10/2016 tarih ve 10656334 sayılı norm kadro veri girişi bilgilendirmesi hakkındaki yazının ilgili mercilerce incelenerek iş ve işlemlerin bu doğrultuda yapılması gerekmektedir. Eğitim kurumlarının 2016-2017 eğitim-öğretim yılına esas olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüklerindeki MEBBİS yöneticilerine17 Ekim 2016 tarihinde MEBBİS modülünde yer alan Norm Kadro Modülünde işlem yapma yetkisi verilmiştir. MEBBİS yöneticilerinin aşağıda belirlenen iş takvimi doğrultusunda işlemleri yapması gerekmektedir.

MEB 2016-2017 NORM TAKVİMİ 

Eğitim Kurum Müdürlüklerinin Veri Girişi Yapma Tarihleri

17/10/2016-18/10/2016

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Veri Girişi Kontrol Tarihleri

19/10/2016-20/10/2016

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin Veri Girişi Kontrol Tarihleri

21/10/2016-30/10/2016

Sistemin Kontrol ve Onaylama Tarihi

31/10/2016-25/11/2016 (Mesai Bitimi)

Yorumlar