Nokia 8.1 piyasaya tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Nokia 8.1 büyük ekran ve üst düzey tasarım gibi birçok ilgi çekici özelliği ile geri döndü. Fiyatı 485 dolar olarak belirlenen cihaz, 6,18 inçlik Full HD ( 2246x1080) ekranı ile tekrardan piyasaya girişi yaptı.

HDR10 destekli bu ekranı ile destekleyen film ve videolarda size daha canlı kareler sunmaktadır. Ayrıca Nokia 8.1 arka tarafında çift kamera bulunması ile 12MP optik imaj sabitleme desteğinin yanında 13MP derinlik sensor de eşlik etmektedir.

Snapdragon 710 setinden gücünü alan akıllı telefon 4GB Ram ile sizlere sunulmaktadır. 64GB depolama alanın olmasının yanında microSD kart yardımıyla 256GB genişletebilmektedir. Nokia 8.1 akıllı telefon iki gün pil kullanım süresi olmasının yanında hızlı şarj desteği sunmaktadır.

Android One programını kullanan Nokia 8.1'de doğal olarak Andorid 9 Pie yüklü. Nokia 8.1'in tasarımı metal çerçeve, çentik ve cam (veya cam gibi görünen) arka yüz ile oldukça kaliteli. Bununla birlikte ekranın altındaki çerçeve bölümünün çok ince olduğu söylenemez. Telefon, 14 Ocak'ta İngiltere mağazalarındaki yerini alacak.

Yorumlar