Nihat Hatipoğlu'ndan DM'den yürüyenler hakkında ilginç yorum

İlahiyatçı ve yazar Nihat Hatipoğlu, bazı kişilerin sosyal medya platformlarında yaptıkları hareketlerin "ahirette" hesabının sorulacağını belirtti.

"DM'den yürümenin çirkin bir hareket olduğunu" vurgulayan ilahiyatçı Hatipoğlu, Sabah gazetesinden Pınar Yıldız Yüksel ile sosyal medya hakkında konuşma gerçekleştirdi.

İnternet aleminde hakkında yanlış haberlere yer verilen, dedikodu yapılan, iftiraya uğrayan ünlüler, din adamları ve siyasetçilerin ahirette alacaklı olduğunu söyleyen Hatipoğlu, bir şeyi beğenirken 10 kez düşünülmesini tavsiye ediyor. Günahın sadece içki, zina ve kumardan ibaret olmadığını, insanların diliyle işlediği günahların daha feci olduğunu belirtti.

Pınar Yıldız Yüksel'in sorduğu "DM'den yürüme" konusu ile alâkalı Hatipoğlu şöyle diyor:

Çok çirkin bir hareket. Bir kadın evli ya ada bekâr, bir erkek ona âşık oldu diyelim (zıttı da olabilir). Telefonunu bulup ona bir mesaj yazıp "Sizi seviyorum" dedi. Evli olana bunu atmaması gerekiyor. Bekâr olanı ise sevebilir, insanlar aşklarından sorgulanmaz ancak karşı taraf ben şu anda evlenmeyi düşünmüyorum dediğinde bu orada bitmeli. Ancak bu tek gecelik ilişki gibi teklifler haramdır.

SANAL OLARAK YAZIŞIP FLÖRT ETMEK HARAM MIDIR?

"Haramdır. Bizi yanlış ortama sürükleyen her şey haramdır. Peygamber Efendimiz karanlığın çöktüğü bir gün sokakta eşiyle fısıltı halinde konuşuyor. Etrafta kimse de yok. Sahabeden biri sokağa giriyor. Peygamberimizin bir kadınla konuştuğunu görünce hemen geri dönüyor. Efendimiz bunu görüp sahabeyi çağırıyor: "Bak bu benim eşim" diyor. Sahabe: "Efendimiz ben sizin yanlış yapmayacağınızı bilirim" diye karşılık veriyor. Efendimiz: "Şeytan insanın damarındaki kan kadar hızlı ilerler. Kimle konuştuğumu görmeni istedim" diyor. Bizi töhmete sokacak ortamlardan sakınmamız gerekiyor. Mesajlaşmak, beğeni de bunun içinde."

Yorumlar