New York saldırısının şüphelisi çatışma sonucunda yakalandı!

New York ve New Jersey'deki saldırıları düzenlediği iddia edilen şüpheli şahıs Ahmet Han Rahami, polisle girdiği çatışma sonucunda sağ olarak yakalandı.

ABD, geçtiğimiz hafta sonu patlama ile sarsıldı. New York'taki patlamada 29 kişi yaralandı. İlk yapılan açıklamada saldırının terörle bağının olmadığı belirtildi ancak daha sonra terör saldırısı olduğu ifade edildi.

NEW JERSEY'DE DE BOMBA ÇIKTI

New York'taki saldırının ardından bu kez de New Jersey'de bir şüpheli paket güvenlik güçlerini alarma geçirmiş ve içinden bomba düzeneği çıkmıştı.

BM GENEL KURULU DA VAR

Yaşanan gelişmelerin ardından ABD'de alarm durumuna geçildi, güvenlik önlemleri artırıldı. Özellikle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun da ABD'de yapılıyor olması önlemleri daha da sıklaştırdı.

ŞAHSIN FOTOĞRAFI NEW YORK'LULARA GÖNDERİLDİ

Olayların arkasında olduğu iddia edilen Ahmet Han Rahami isimli şahsa yönelik ABD güvenlik güçlerince operasyon düzenlendi. New Jersey'de tespit edilen şahıs, Linden kentinde polisle girdiği çatışma sonucunda yakalandı. Rahami'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. ABD polisi söz konusu şahsın fotoğrafını New York sakinlerinin cep telefonlarına göndermişti.

EVİNDE BULUNAMADI, BAR ÖNÜNDE OLDUĞU İHBARI GELDİ

Rahami'ye yönelik operasyonda önce evine giden polis burada kendisini bulamadı. Aynı bölgede Linden kentinde bir bar sahibi kapısında uyuyan kişinin aranan Rahami olduğunu ihbar etti ve polis bölgeye gitti. Polisin geldiğini fark eden Rahami silahına davranarak polisle çatışmaya girdi. Çatışmada 2 polis yaralandı, Rahami de yaralı olarak ele geçirildi.

FBI, sabah saatlerinde Rahami için yakalama emri çıkartmış ve fotoğrafını yayınlayarak, silahlı ve çok tehlikeli olduğu yönünde halkı uyarmıştı.

Yorumlar