Neden horlarız, horlama hangi hastalıkların habercisidir
Horlama uyku esnasında dokuların titreşmesi sonucu çıkan sestir. Uyurken boğazın arka bölgesinde bulunan kasların genişlemesi ile hızlı nefes geçişlerinde titreşme meydana gelir çıkan bu sese horlama adı verilir.
Horlama uyku esnasında dokuların titreşmesi sonucu çıkan sestir. Uyurken boğazın arka bölgesinde bulunan kasların genişlemesi ile hızlı nefes geçişlerinde titreşme meydana gelir çıkan bu sese horlama adı verilir. Konuşurken dokuların titreşerek havada ki ses dalgalarından çıkan ses ile konuşuruz. Uyku esnasındaki horlama da bunun gibidir. Uyku da horlamanın normal kabul edildiği gibi sayıklama dediğimiz konuşma da oluşabilir. Uyurken şiddetli nefes aldığımızda akciğerimize bir hava akışı mevcut olur. Kişinin horlama esnasında nefes alış verişi zorlanır bu sırada burun tıkanıklığı, geniz eti, burun eti gibi olgular mevcut ise kişinin nefesini kesebilir. Bebekler çocuklar ve yetişkinlerde görülmekte olsa da orta yaş erkeklerde görülme riski daha fazladır.
Uyurken neden horlarız
Bademciklerin büyük olmasıdır.
Alkol kullanımı
Sigara kullanımı
Obezite , fazla kilo
Uyku pozisyonu
Fazla dumana maruz kalmak
Sarkmış damak ve dilin küçük olması
Burunun tıkanık olması
Reflü ve gastrit gibi mide rahatsızlıkları
Kalın boyun
Gebeliğin son ayında görülür.
Sinüzit
Horlama hangi hastalıklara sebep olur
Yüksek tansiyon
Nörolojik problemler
İnme, felç
Göğüs ağrısı
Kalp krizi
Kalp yetmezliği
Ani ölüm
Uyku apnesinin belirtileri
Gece kötü rüya görmek
Tıkanarak ani uyanma
Gündüz uyuklama
Sırt üstü uyuyamama
Gece aşırı terleme
Yorgun uyanmak
Nasıl önlenebilir?
Az yağlı hafif yemekler yemek
Alçak boyutlu yastık kullanmak.
Tıkalı olan burnu yatmadan önce temizlemek
Kilo vermek
Horlamanın tedavisi
Horlamanın boğaz bölgesindeki dokuların sarkması sorunu ile oluştuğunu öğrendik bu sorun ilgili uzman doktor tarafından giderildiği durumlarda horlama tedavi edilebilmektedir.
Kulak burun boğaz uzmanına başvurarak. Uyku apnesi testini yaptırmanız öneriliyor. Horlamanın daha çok boğaz dokularına yapılan cerrahi işlem ile kesin tedavisi olağan görülüyor.
Horlamanın doğal çözümü
Lahana yapraklarını iyice yıkayınız.4 parça lahanayı 5 su bardağı su ile kaynatın. Ilık dereceye geldiğinde bu suyu sabah akşam ve gece yatmadan önce tüketin.
Not: Yazımızda bulunan içeriklerin kesin teşhis ve tedavi niteliği yoktur. Bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Bilginize
Yorumlar