NBA'de Yeni Sezon Ne Zaman Başlıyor? Warriors Ve Cavaliers Yine Favori!

NBA'de yeni sezonu favorileri, son şampiyon ünvanını elinde bulunduran Cleveland Cavaliers ve Kevin Durant'ı kadrosuna katan Golden State Warriors. NBA yeni sezonu ne zaman başlıyor ? işte detaylar...

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2016-2017 sezonu ne zaman başlıyor? NBA'de yeni sezon, 26 Ekim Çarşamba günü sabaha karşı oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Açılış gününde son şampiyon ve bu sezonun en güçlü favorilerinden Cleveland Cavaliers, New York Knicks ile karşılaşacak. Bir diğer karşılaşmada ise yıldız oyuncu Kevin Durant’ı transfer eden ve bir diğer şampiyonluk favorisi Golden State Warriors, San Antonio Spurs’u konuk edecek.

WARRİORS VE CAVALİERS YİNE FAVORİ!

2015 şampiyonu Warriors ile unvanını korumak için mücadele edecek Cavaliers'ın, şampiyonluğun en önemli favorileri olduğu 2016-2017 sezonu öncesinde bazı takımlar, yaptıkları hamlelerle öne çıktı. 73 galibiyetle normal sezonda en fazla maç kazanan takım, 24 galibiyetle en iyi sezon başlangıcı ve 54 maçla en uzun iç saha galibiyet serisi rekorlarını kırdığı 2015-2016 sezonununda, şampiyonluğu Cavaliers'a kaptıran Warriors, yıldız oyuncu Durant'i renklerine bağlayarak "süper takım" haline geldi. 2015-2016 normal sezonunda Warriors'tan sonra en yüksek galibiyet yüzdesine sahip San Antonio Spurs, aktif kariyerini noktalayan Duncan'ın boşluğunu, uzun rotasyonuna eklediği all-star isimler Pau Gasol ve David Lee ile doldurmayı deneyecek. Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge, Tony Parker, Emanuel Ginobili'yi kadrosunda barındıran Spurs, Warriors ve Cavaliers'ı zorlamaya çalışacak. Üç yıldır play-off'ların dışında kalan New York Knicks, yıldız ismi Carmelo Anthony ve gelecek vadeden Letonyalı forveti Kristaps Porzingis'in yanına, son yıllarda sakatlıkların peşini bırakmadığı all-star oyun kurucu Derrick Rose'u ekledi. Doğu Konferansı ekibi ayrıca Joakim Noah, Brandon Jennings, Courtney Lee gibi önemli rol oyuncularını da aldı. Rose'u Knicks'e gönderen Chicago Bulls da 12 kez all-star seçilen Dwyane Wade'i, 13 yıl formasını giydiği ve 2006, 2012, 2013'te şampiyonluk kazandığı Miami Heat'ten kopardı. All-star gard Jimmy Butler'ın da oynadığı Bulls, kadrosunu Rajon Rondo, Robin Lopez ve Michael Carter-Williams ile zenginleştirdi. Isaiah Thomas, Avery Bradley, Jae Crowder, Marcus Smart, Tyler Zeller gibi genç ve dinamik isimlerden oluşan kadrosuyla son 2 sezondur play-off'lara yükselmesine rağmen ilk turu geçemeyen Boston Celtics, Atlanta Hawks'tan ayrılan all-star uzun Al Horford'la anlaştı. Doğu'nun iddialı ekiplerinden Hawks ise Horford'ın yerine bir başka all-star pivot Dwight Howard'ı aldı. Ölü sezonun hareketli takımlarından biri olan Indiana Pacers, yıldız oyuncusu Paul George'un etrafına birçok değerli parça ekledi. All-star oyun kurucu Jeff Teague'i takasla Hawks'tan alan Pacers, Thaddeus Young ve Al Jefferson'ı da kadrosuna kattı. Cavaliers, LeBron James, Kyrie Irving ve Kevin Love'ın etrafına kurduğu kadroyu korudu. Play-off mücadelesi vermesi beklenen Toronto Raptors, Los Angeles Clippers, Memphis Grizzlies de Cavaliers gibi kadroda değişikliğe gitmemeyi tercih etti.

TÜRKİYE'DEN 4 BASKETBOLCU PARKEYE ÇIKACAK

Ligde bu sezon Türkiye'den 4 basketbolcu mücadele edecek. İlk gün karşılaşmalarında sahaya çıkacak Ömer Aşık ve Ersan İlyasova haricinde Enes Kanter ve Furkan Aldemir de NBA'de Türkiye'yi temsil edecek. 15 yıllık NBA deneyimi bulunan 36 yaşındaki Hidayet Türkoğlu ise serbest oyuncu olarak gelecek teklifleri bekliyor.

Geçen sezonun ortasında takas olduğu Oklahoma City Thunder ile 4 yıllık NBA kariyerinin en yüksek ortalamalarına (18,7 sayı ve 11 ribaunt) ulaşan 23 yaşındaki pivot Enes Kanter, Russell Westbrook ve sağlığına kavuşan Kevin Durant'le beraber zirveye oynamak isteyen Thunder'a katkı sağlamaya çalışacak.

Türk oyuncuların takımları, bu sezon 15 kez karşı karşıya gelecek. Türk basketbolcuların karşılaşacağı ilk maçta, 14 Kasım'da Enes'in forma giydiği Oklahoma City Thunder ile Furkan'ın takımı Philadelphia 76ers mücadele edecek.

Yorumlar