NASA, Mars'ta oksijen üretecek

İnsanlığın Mars'ta kolonileşmesi için önemli çalışmalar sürdüren NASA, Mars'ta oksijen üretmeyi deneyecek. Eğer deney başarılı olursa insanların Mars'ta sürdüreceği yaşam çok daha kolay olacak.

Uzun yıllardır insanların Mars'ta nasıl yaşayabileceği konusunda araştırmalar yapan ve uzay araçlarını göndererek Mars'taki koşulları araştıran Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'ta insanların kolonileşmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürürken ilginç bir deney yapmaya karar verdi.

NASA'nın yapacağı Mars Oxygen ISRU isimli deneyde, Mars'ta oksijen üretilebilip üretilemediği test edilecek. NASA'nın 2020 yılında Mars'a göndermeye planladığı uzay aracı birçok farklı araştırmanın yanında yoğun bir şekilde bu deneye odaklanacak.

Gezegendeki karbondioksitten faydalanılacak

Mars'a MOXIE (Mars Oxygen ISRU) deneyi için gönderilecek uzay aracı bugüne kadar keşif amaçlı gönderilen uzay aracına göre çok daha yüksek donanımlara sahip olacak. Bu gelişmiş uzay aracı, Mars'taki atmosferde bulunan karbondioksit gazından oksijen üretmeye çalışacak. Aynı zamanda bu araç oksijen üretme çalışmaları dışında Mars'taki yaşam hakkında farklı araştırmalar da yapacak.

Yorumlar