Müzik sevgisi engel tanımadı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, doğuştan bir eli olmayan 18 yaşındaki Bulut, müziğe olan tutkusu sayesinde arbane çalmayı öğrendi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Gülistan Bulut, doğuştan bir eli olmamasına rağmen gösterdiği azimle arbane çalıyor.

Doğuştan bir eli olmayan 18 yaşındaki Bulut'u, müziğe olan tutkusu hayata bağladı. Bulut, Kızıltepe Kaymakamlığı Engelsiz Yaşam Atölyesi'nde açılan müzik kursuna giderek aldığı eğitimle müzik öğretmeni olmanın hayalini kuruyor.

Atölyede koro eğitiminin yanı sıra arbane (Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak kullanılan müzik aleti) dersi de alan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan sol elinin bilek kısmından itibaren olmadığını söyledi.

Evde sürekli masalara ve ibriklere vurarak arbane çalıyormuş gibi yaptığını ifade eden Bulut, şu anda güzel yerlere geldiğini düşündüğünü, okullarda konserlere çıktığını belirtti.

"İnsanın hevesi ve özgüveni varsa bence çalabilir. Bugüne kadar bu halimden hiç vazgeçmedim. Çok şükür, iyi ki de öyleyim. Kabullenemeyen insanlar da var ama ben halimden gerçekten memnunum." diyen Bulut, profesyonel bir şekilde arbane çalmak için yoğun çalıştığını bildirdi.

İmam hatip lisesinden mezun olduğunu anlatan Bulut, müziğe daha yakın olduğu için hedefinin konservatuvara gitmek olduğunu aktardı.

Yorumlar