Hüseyin Avni Mutlu'nun oğlunun THY'deki işine son verildi

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun oğlu Hasan Tahsin Mutlu'nun uzman olarak görev yaptığı THY’deki işine son verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tutuklanmıştı. Türk Hava Yolları’nda uzman olarak görev yapan Hüseyin Avni Mutlu’nun oğlu Hasan Tahsin Usta’nın işine son verildi.

'İŞ FESHİ' YAZISI GÖNDERİLDİ

THY Yurtiçi Personel Yönetim Müdürü Hünkar Han Çelik ve Personel Yönetimi Başkan Vekili Selim Kahraman tarafından Hasan Tahsin Mutlu’ya ‘İş feshi’ yazısı gönderildi.

Yazıda, ‘Çalışmalarınızdan verim alınamadığından ve hizmetinizden istifade edilemediğinden iş sözleşmeniz İcra Komitesi’nin 09.09.2016 gün ve 1592 sayılı kararı ile 4857 sayılı iş kanununun 17, 18 ve 19. maddelerine uygun olarak kıdem ve ihbar tazminatı ödenmek suretiyle feshedilmiştir’ denildi.

BABAMIN VALİ OLMASIYLA BİR İLGİSİ YOK

Hasan Tahsin Mutlu, Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nde burslu olarak eğitim gördü. Türk Hava Yolları’nda 4 yıl önce uzman olarak göreve başlayan Mutlu, ‘THY'ye iş ilanından başvurdum. İşe alım için gereken bütün aşamalardan geçtikten sonra göreve başladım. THY'de başlamamın babamın vali olması ile ilgisi yok’ demişti. ‘Gezi Valisi’ olarak da tanımlanan Hüseyin Avni Mutlu, dört yıl boyunca İstanbul Valiliği yapmıştı. Eylül 2014’te merkez valiliğine atanan Mutlu, 5 Ağustos 2016 günü ise FETÖ kapsamında tutuklanmıştı.

Yorumlar