Müslüm Gürses'in hocası Limoncu Ali kimdir? Gerçek adı ne, nereli?

Müslüm Gürses'in hocası Limoncu Ali kimdir sorusu Müslüm filmini izleyen izleyiciler tarafından araştırılıyor. Limoncu Ali gerçek adı ne, nereli sorularının yanıtı haberimizde.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Müslüm filmi izleyiciler son derece ilgisini çekti. "Baba" lakaplı arabesk müziğinin önemli ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini anlatan film şimdiden gişede rekora koşuyor. Filmde yer alan karakterlerden Müslüm Gürses'in hocası Limoncu Ali dikkat çekti. İnsanlar internette Müslüm Gürses'in hocası Limoncu Ali kimdir sorusuna yanıt arıyor. Ajans Haber ekibi olarak Limoncu Ali gerçek adı ne, nereli sorularının yanıtını sizler için araştırdık.

LİMONCU ALİ KİMDİR?  

Müslüm Gürses'in hocası Limoncu Ali kimdir sorusu Müslüm filmini izleyen izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, Limoncu Ali kimdir? Bu sorunun yanıtı haberimizde.

Son olarak Müslüm Gürses'in hayatını konu alan Müslüm Baba filmi izleyicilerle buluştu. Müslüm Gürses, İzzet Altınmeşe, Devran Baba, Kazım Sanrı gibi sanatçılara emeği geçmiş. “Halimoğlan” ve “Bana Kara Diyen Dilber” gibi bazı türküleriyle tanınan ve Hamiyet Yüceses, Gönül Yazar, Neşe Karaböcek gibi birçok tanınmış sanatçılara da sazıyla eşlik etmiş, TRT radyolarında solo programlar yapan AliLimoncu´nun derleme ve besteleri Yıldız Ayhan, Erkan Sürmen, Ahmet Gazi Ayhan tarafından seslendirilmiş, plaklara, kasetlere alınmış. Yaklaşık 15 yıl kadar önce yapıp da yitirdiğimiz bir röportajı yayımlıyoruz.

Limoncu Ali kendisiyle ilgili şunları söylüyor;

"Türkü ve saz sevdası bende çocukken başladı. Üç-beş yaşında iken süpürge çalarak başladım. Sonra, bir tahtaya don lastiği takıp, köprü yerine kibrit kutusu koyarak saz hevesine devam ettim. Daha sonra su kabağından saz yaptım. O yıllarda saz teli olmayışından, postanenin attığı eski kablolardan tel  çıkarıp bu kabak saza taktım. Sonra ise pekmez kutusunu saz yaparak sürdü bu heves. Ve bir gün, eski bir saz elime geçti. Çalmamız devam etti. Sonra orda burada saz çalıp söyleyerek sürdürdük."

Yorumlar