Müslim: Bize yardım edin

PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim, 'Umarız Kürdistan Bölgesi Hükümeti bize yardım eder' dedi.

Terör Örgütü elebaşı Salih Müslim AP'de basın toplantısı düzenleyerek yardım çağrısında bulundu.

Türkiye'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonu sonrasında, Arap topraklarındaki hayalleri suya düşen ve zor durumda kalan terör örgütü PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslüm, skandal bir şekilde AP'de basın toplantısı düzenledi.

TÜRKİYE İMPARATORLUĞU GENİŞLETMEK İSTİYOR

Terör örgütü elebaşı Salih Müslim'in konuşmasından en çok dikkat çeken nokta ise daha önce hedef aldığı Barzani'den yardım istemesi oldu. Müslim, "Türkiye Suriye'ye kasıtlı girdi. Türkiye'nin amacı impartorluğunu genişletmek. Türk hükümetinin büyük baskısı altındayız. Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin bize yardım etmesini umuyoruz" dedi.

SCHULZ'A MÜSLİM SORULDU

Bugün Binali Yıldırım ile düzenlenen basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Schulz, "Bahsettiğiniz kişinin AP'de olduğu bilgisini bugün burada aldım. Bu şahsi bir ziyarettir. Bir üye bu beyefendiyi davet etmiştir. Bu benim çalıştığım kurumu bağlayıcı değildir. AP'yi hiçbir şeye mecbur bırakmaz bu ziyaret. Ben şaşırdım. Kendisini davet etmezdim. AP'de ifade ettiği görüşler de kendi özel görüşleridir." dedi.

"PKK BARZANİ'YE DARBE YAPABİLİR"

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında, Barzani'nin 40 köyünün PKK işgali altında olduğunu söylemiş, PKK ile mücadele sırasında da Barzani'nin 3 bin peşmergesinin öldüğünü belirtmişti.

"Barzani PKK'nın 1 numaralı hedefindedir" diyen Yarar ayrıca, PKK'nın Barzani'ye karşı bir ayaklanma ve darbe hazırlığı içinde olduğunu vurgulamıştı.

Yorumlar