Murat Özdemir ile ilgili son gelişme, akli denge kontrolü!

Özdemir papağana işkence ettiği gerekçesiyle savcılığa sorgu vermiş ardından serbest bırakılmıştı. Savcılık akli dengesinin kontrolü için Özdemir'i hastaneye sevk etti.

Özdemir, papağana işkence ettiği gerekçesiyle savcılığa sorgu vermiş ardından serbest bırakılmıştı. Savcılık akli dengesinin kontrolü için Özdemir'i hastaneye sevk etti.

MasterChef yarışmasından diskalifiye edilen, Murat Özdemir'e papağana işkence ettiği görüntüler nedeniyle sosyal medyada tepkiler büyümüş, şikayetler yağmıştı. Savcılık taradından sorgulanmak üzere çağırılan Özdemir, serbest bırkakılmıştı. Özdemir'in "Yarışmadan haksız yere diskalifiye edildim, Daha sonra toparlanamadım. Dün akşam da alkolün etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum." dediği iddia edildi. Savcılık gözaltına aldığı Özdemir için sabah adliyeye kendisi gelmesi koşuluyla serbest bırakmış sonrasında ise kararını değiştirmişti. Savcılık değişen kararı doğrultusunda Özdemir'in sabah adliyeye getirilmesi talimatı verdiği iletildi.

Murat Özdemir'in papağana olan işkencesine karşı büyüyen tepkiler neticesinde İstanbul Cumhuriyet Savcılığı gözaltı talimatı verdi. Gözaltına alınan Özdemir, Beşiktaş Araştırma Büro Amirliğinde ifade verdi. Savcılık, ifadesinin ardından sabah kendi imkanlarıla adliyeye gelmesi koşuluyla Özdemir'i serbest bırakmıştı. Özdemir'in evinin önünde protesto amaçlı bir grubun toplanması ve alkollü olması nedeniyle, tekrar karakola götürülmesi talimatı verildi.

Sabahleyin savcılıktan Özdemir ile ilgili mevcutlu sevk talimatı çıktı. Uyuşturucu, mala zarar vermek ve aile içi şiddet suçlarından toplamda 5 ayrı kayda sahip Özdemir'in geçmişte işlediği bir suçtan denetimli serbestlik koşulunda olduğu iletildi.

Murat Özdemir, adliye sonrasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Yorumlar