Murat Karayılan kimdir? Aslen nereli ve yakalandı mı?

Terör örgütü PKK'nın üst yöneticilerinden Murat Karayılan'ın yakalandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki Murat Karayılan kimdir? aslen nereli ve yakalandı mı? Sizin için araştırdık. Haberimizde...

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi Murat Karayılan yakalandı haberi gündeme bomba gibi düştü. Türkiye Kandil'e düzenlediği operasyonların karşılığını almaya başladı. Terörist Murat Karayılan'ın yakalandığı iddiası akşam saatlerinde gündemi sarstı.Tam olarak Murat Karayılan kimdir? sorusuna cevap ararken yakalandığı haberi gündemi meşgul etti. Haber ajanslarına düşen iddialara göre Murat Karayılan yakalanmış durumda. Bu teröristin yakalanması kadar Murat Karayılan'ın kaç yaşında olduğu da merak konusu? Peki gündemi sarsan bu iddalara göre gerçekten Murat Karayılan yakalandı mı? Henüz resmi kaynaklardan bir açıklama gelmezken Murat Karayılan'ın aslen nereli odlduğu da merak ediliyor? Peki Murat Karayılan kimdir? Aslen nereli ve yakalandı mı? Sizin için araştırdık. Haberimizde...

MURAT KARAYILAN KİMDİR?

Terörist Murat Karayılan'ın yakalandığı iddiası akşama doğru gündeme bomba gibi düşmüş durumda. Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi olan Murat Karayılan kimdir sorusunu ise sizin için araştırdık. Murat Karayılan 1954 yılında Şanlıurfa Birecik ilçesinde doğdu. Aslen Şanlıurfalı olan Karayılan terör örgütü PKK'ya ise 1979 yılında katıldı. Murat Karayılan aslen nereli sorusuna cevap vermişken Karayılan'ın terör örgütü PKK'daki kod adı ise Cemal.

MURAT KARAYILAN ASLEN NERELİ?

Murat Karayılan kimdir sorusuna cevap vermişken Karayılan yakalandı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bir üst paragrafta Murat Karayılan aslen nereli sorusuna da cevap vermiştik. Karayılan aslen Şanlıurfa'lı.

MURAT KARAYILAN YAKALANDI MI?

Murat Karayılan yakalandı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu haber Karayılan tam olarak Kandil'e yapılan operasyondan sonra yakalandı iddiasıyla ortaya atıldı. Peki Murat Karayılan yakalandı mı? Akşam üzeri gelen haberlerdeki iddialara göre Murat karayılan yakalandı. Yukarıda Murat Karayılan kimdir sorusuna cevap vermiştik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla terörle mücadelede taarruz dönemine geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye'yi tehdit eden terör örgütlerine karşı büyük bir kararlılıkla operasyonlar düzenlemeye başladı.

Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen harekatlar, örgütün üzerine adeta balyoz gibi indi.

HEM HAVADAN HEM KARADAN

Suriye'nin kuzeyine yuvalanan teröristlerin tek tek etkisiz hale getirilmesinden sonra Türk askeri örgütün ana merkezi olarak gösterilen Kandil'e yöneldi.

Bölgedeki ilerleyişini sürdüren Mehmetçik'e hava operasyonlarıyla da destek destek veriliyor.

KANDİL'DE 35 ÜST DÜZEY PKK'LI BUMM

"Size önümüzdeki günlerde farklı müjdelerim olacak" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginde Kandil'e düzenlenen hava operasyonuyla örgütün 35 önemli ismin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 
CEMİL BAYIK İLE MURAT KARAYILAN YAKALANDI İDDİASI

Kandil'e yönelik operasyonlar devam ederken, örgütün elebaşlarından Murat Karayılan ile Cemil Bayık'ın yakalandığı iddiası da gündeme geldi.

CANLI YAYINDA BAKANA SORULDU

Bir canlı yayına konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuyla ilgili gelen soru üzerine gerekli açıklamaların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.

CUMARTESİ AÇIKLANABİLİR

Gündemdeki iddialara göre; 2 teröristbaşı cumartesi günü MİT ekipleri tarafından Türkiye'ye getirilebilir.

İKİSİ DE ÖCALAN'IN YANINA

Örgütün elebaşlarından Karayılan ile Bayık'ın; İmralı'da Abdullah Öcalan'ın yanına gönderileceği de konuşulan iddialar arasında.

Yorumlar