Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımı mülakat sınavları sona erdi. 2016 yılı 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında sona geliniyor. 28 Eylül’de sonuçların meb tarafından açıklanmasından sonra atama işlemine geçilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında bulunan boş kadrolarının bir kısmı Sözleşmeli Öğretmenlerden karşılanacak. MEB tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan 15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atamasında sona yaklaşılıyor. Geçtiğimiz ay başvuruların alınmasından sonra başlayan Mülakat Sınavları 27 Eylül 2016 tarihinde yani Salı günü sona erdi. Mülakat sınavlarının bitiminden hemen sonra 15 bin sözleşmeli öğretmenin atanması aşamasına geçilecek.  Sözleşmeli Öğretmenlerin mülakat sonuçları ise, 28 Eylül 2016 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, itirazlarını 29 – 30 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında yapacaklar. Sınavda başarılı olan adaylar atamanmak istedikleri okul tercihlerini 4 – 7 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Tercihlerini belirtilen tarihlerde gerçekleştiren öğretmenlerin atamaları 10 Ekim 2016 tarihinde yapılacak. Sözleşmeli öğretmen atamalarının gerçekleşmesi ile birlikte Öğretmenler görevine hemen başlayacaklar.

MÜLAKAT PUANI ESAS ALINDI

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sınavlarının sonu ana gelinmeye başladığı bugünlerde sınava giren öğretmen adaylarını heyecan sardı. Sınavların bitmesinden sonra sıra mülakat sonuçlarının açıklanmasına gelecek. Atama bekleyen öğretmen adaylarından sınavda başarılı olanlar 28 Eylül’de Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden açıklanacak sonuçların açıklanmasından sonra adaylar görev almak isteyecekleri illerde bulunan okullar içerisinden tercih yapacaklar. 4-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak tercihler sonrasında atamalarda mülakat puanı esas alınacak.

ATAMALAR 10 EKİM’DE

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 18 ayrı il merkezinde yüzlerce komisyon tarafından gerçekleştirilen mülakat sınavları sona eriyor. Sınav sonrasında mülakat puanları esas alınarak yapılacak olan atamalarda, öğretmen adaylarının mülakat puanlarının eşit olması halinde Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P121 puan türü geçerli olacak. Tercih işlemlerinin sona ermesinden sonra Öğretmenlerin Atamaları 10 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Atamalarının gerçekleşmesinden hemen sonra Öğretmenler görevlerine başlayacaklar.

MAAŞLAR ARASI FARK OLMAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili geçtiğimiz ay açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin maaşları arasında fark olmayacağını söyledi. Bakan Yılmaz, "Sözleşmeli öğretmen atamaları Bakanlık tarafından yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerin hakları ve maaşları arasında bir fark olmayacak.Öğretmenlerin, sözleşme süreleri bir yıl uzatılacak." ifadelerini kullandı.

5 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN DAHA ATANACAK

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 bin sözleşmeli öğretmenin daha atanacağı öğrenildi. Ataması yapılacak olan öğretmenlerin dershane ve etüd merkezlerinde görev yapanlar arasından seçileceğini belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama sonrasında, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli arasından atanacak 5 bin sözleşmeli öğretmen için atama başvuru takvimide yayınlandı. Açıklanan takvime göre,ön başvurular 9 Eylül'de sona erdi.

4 EKİM'DE TERCİHLER BAŞLAYACAK

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sınavı sonuçlarının açıklanmasından sonra Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitimkurumunu elektronik ortamda tercih edebilecekler. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihlerin yapılmasından sonra tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylatırmadıkları sürece yapmış oldukları tercihlerde istedikleri değişiklikleri yapabilecekler. 

Tercihler yapılırken “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” ya da “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birisi mutlaka işaretleyecek. Bu şekide Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaklar. 

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Yorumlar