Pilot subay temini 3 Eylül'de başlıyor

Milli Savunma Bakanlığı, 671 sayılı KHK doğrultusunda fakülte ve yüksekokullarda pilot olarak mezun olan kişilerden pilot adayı subay temini için başvuruların 3-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, 671 sayılı KHK doğrultusunda fakülte ve yüksekokullarda pilot olaak mezun olan kişilerden pilot adayı subay temini için başvurların 3-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu.

'DÖNÜN' ÇAĞRISI

Pilot sayısının azalmasına çözüm bulmak için çalışmalara başlanırken, TSK, örgütün kumpaslarıyla görevlerinden olan subaylara 'dönün' çağrısı yapmıştı.

AÇIĞI KAPATMAK İÇİN BİRÇOK FORMÜL BULUNUYOR

Hava Kuvvetleri’nden 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle atılan savaş pilotu sayısı 250'yi buldu. TSK'dan ihraç edilen pilotlardan dolayı pilot sayısı 1 uçağa 0.8'e kadar düştü. Havva Kuvvetleri'ne alınacak yeni pilotlarla ilgili birçok ihtimal bulunuyor.

 

THY'DE 800 ASKERİ KÖKENLİ PİLOT BULUNUYOR

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY bünyesinde Silahlı Kuvvetler kökenli 800 civarında pilot bulunduğunu belirterek, “15 Temmuz’dan hemen 2 gün sonra bir ‘gönüllüler listesi’ hazırladık ve Milli Savunma Bakanlığı’na sunduk. TSK kökenli pilotlarımızın 500’ü son 5 yıl içinde ordudan ayrılıp gelenler. Pilotlarımızın hepsi vatanperver. Hemen hemen hepsi de TSK’ya dönmeye gönüllü” diye konuştu.

"FARKLI YENİ MODELLER OLUŞTURULABİLİR"

İlker Aycı bu pilotlarla ilgili farklı formüllerin düşünüldüğüne dikkat çekerek, “Amerika’da pilotların hem orduda hem sektörde çalışabildiği modeller söz konusu. Biz de pilotların her iki kurumda çalışabileceği modelleri inceliyoruz. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda tamamen farklı yeni modeller de oluşturulabilir” dedi.

Yorumlar