Moğolların solisti Aziz Ahmet kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Moğolların solisti Aziz Ahmet kimdir sorusu insanlar tarafından merak ediliyor. Aziz Ahmet kaç yaşında, neden öldü sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Moğolların solisti Aziz Ahmet'ten üzücü haber geldi. Moğolların grubunu kuran usta müzisyen Aziz Ahmet hayatını kaybetti. İnsanlar bu üzücü haberin ardından Moğolların solisti Aziz Ahmet kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Ajans Haber ekibi olarak Aziz Ahmet ile ilgili merak edilen detayları sizin için derledik. Aziz Ahmet kaç yaşında, neden öldü sorularının yanıtı haberimizde bulabilirsiniz.

MOĞOLLARIN SOLİSTİ AZİZ AHMET KİMDİR?

Aziz Ahmet Moğollar'ın solisti yaşamını yitirdi. Gelen bu üzücü haber ünlü müzisyenin sevenlerini yasa boğdu. Peki Aziz Ahmet kimdir? İşte cevabı...

1 Ocak 1947 yılında doğan Aziz Azmet, müzik hayatına ilk olarak Meteorlar grubu ile başlamıştır. Azmet bu grupta bas gitarla beraber vokal de yapmaktadır. Grupla beraber cover parçalar üstünde çalışan Azmet'in 64'te kaydedilip 66'da piyasaya sürülen iki plağı vardır.

1967 yılında müzik hayatına devam eden Mesut Aytunca'nın Silüetler grubuna gitarist ve vokalist olarak girmiştir. Grupla aynı adı taşıyan uzun çalarda grubun yaptığı İngilizce cover'ları Aziz Azmet söylüyordu. Burada daha sonra Moğollarda beraber çalışacağı Murat Ses ile beraber müzik yapmıştır.

AZİZ AHMET KAÇ YAŞINDA, NEDEN ÖLDÜ?

1967 yılında müzisyen arkadaşı Murat Ses ile birlikte "Moğollar" grubunu kuran usta müzisyen Aziz Azmet, hayatını kaybetti.

71 yaşında hayata gözlerini yuman Azmet'in ölüm haberi, kurucusu olduğu "Moğollar"ın Instagram sayfasından duyuruldu.

Yapılan açıklamada; "Moğollar’ın kurucularından, sevgili dostumuz Aziz Azmet’i bu sabah kaybettik. Çok üzgünüz. Huzur içinde uyusun" denildi.

Yorumlar