Mobil Öncelikli İndeksleme Artık Google Arama Sonuçlarının Yarısından Fazlasını Oluşturuyor!

Son bir yıl içerisinde SEO açısından oldukça önemli bir hale gelen ve hatta 2019 SEO stratejilerinin de önemli bir kısmını oluşturan Mobile Öncelikli İndeksleme hakkında Google bir güncelleme yayınladı.

Google , Çarşamba günü, arama sonuçlarında küresel olarak gösterilen sayfaların yarısından fazlasının, mobil öncelikli indeksleme prosedürünü kullanan içeriğin olduğunu duyurdu. 

Mobil öncelikli indeksleme nedir?

Mobil öncelikli indekleme, Google’ın siteyi nasıl taradıını ve dizine eklediğidir. Sayfanın masaüstü sürümüne bakmak yerine, Google sayfanın mobil sürümüne bakar. Daha basit bir ifadeyle, Google, web sitenizde yer alan bir sayfayı bir masaüstü bilgisayarla bir cep telefonunda nasıl göründüğüne göre tarar ve dizine ekler.

Neler değişecek?

Masaüstü sayfalarınız hem içerik hem de yapısal veriler açısından mobil sayfalarınızdan farklıysa, sıralamanız etkilenebilir. Google, mobil cihazlar ve masaüstü sayfalar arasında önce mobil öncelikli indeksleme olmak üzere genellikle parite olan siteleri taşıdı. Ancak, arama sonuçlarının yarısından fazlası artık mobil öncelikli indeksleme yoluyla dizine eklenmektedir. 

Google, siteniz Google Search Console'da mobil öncelikli indesklemeye geçtiğinde sizi genellikle bilgilendirir. Dolayısıyla, iletilerinizi Google Search Console'da kontrol ettiğinizden emin olun. Google ayrıca sitenizi, URL inceleme aracındaki Googlebot akıllı telefon alıcısı tarafından taranan bir başka işaret olarak da sitenizin taşındığını belirten bir başka işaret olarak etiketleyecektir .

Google, bu değişiklikle mobil sayfalardaki resimler için yapısal verilerinize ve alt metninize dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor.

 

 

Yorumlar