Mithat Yümlü kimdir? Kaç yaşında, nereli ve neden öldü?

Perpa Ticaret Merkezi’nin kurucularından Mithat Yümlü kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mithat Yümlü kaç yaşında ve neden öldü sorularının yanıtı haberimizde.

Perpa Ticaret Merkezi kurucularından olan Mithat Yümlü hayatını kaybetti. Yaşanan bu üzücü olayın ardından insanlar internette Mithat Yümlü kimdir sorusuna yanıt arıyor. Perpa B Blok Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini yürüten Mithat Yümlü'nün cenaze töreni yarın yapılacak. Mithat Yümlü kaç yaşında ve neden öldü sorularının yanıtını sizin için araştırdık. Mithat Yümlü ile ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

MİTHAT YÜMLÜ KİMDİR?

Kooperatif sistemi ile kurulan Perpa Ticaret Merkezi’nin kurucuları arasında da yer alan Perpa B Blok Yönetimi Kurulu Başkanı Mithat Yümlü hayatını kaybetti. Yümlü için cenaze töreni yarın yapılacak. Binlerce iş yerinin bulunduğu merkezin kurucu Yümlü’nün ölümü iş dünyasını yasa boğdu. Peki Mithat Yümlü kimdir? İşte cevabı...

Mithat Yümlü, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Fakültesi’nden mezundur. Yıllar içerisinde birçok önemli görevi yerine getiren Yümlü, Türkiye’deki tüm tersanelerin işletmeciliğini içeren Türkiye Gemi Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, devletin bütün marina ve otellerinin yönetimini içeren TURBAN Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine atandı.

Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.

1987 yılından beri İstanbul Ticaret Odası meclis üyesi olan Yümlü, İTO’nun en eski meclis üyesi olarak gerek İTO içinde, gerekse kişisel çalışmalar ile, Türkiye ekonomisini ve ticaretini geliştirecek birçok proje üretti. Bu çalışmalar arasında kentsel dönüşüm projesi, yatırımcıya vatandaşlık hakkı projesi, tarla fabrikacılığı projesi, PERPA TV projesi, emlak vergisi adilleştirme projesi, meslek dışı hakimlik uygulaması projesi, hapishanelerin özelleştirilmesi projesi, kooperatif yapımı dar gelirliye konut projesi, kapari projesi bulunuyor.

71 yaşındaki Mithat Yümlü, Perpa Tüccarları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü 31 Ekim 2018 tarihinde vefat etti.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Yümlü için önce Perpa Ticaret Merkezi'nde anma töreni yapılacak. Şişli Camii'nde kılınacak öğle namazı sonrası Yümlü, Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Yorumlar