Miss Turkey 2018 Roda Irmak Kalkan kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Miss Turkey 2018 Roda Irmak Kalkan kimdir? Roda Irmak Kalkan son günlerde sosyal medyada gündemden bir an olsun inmedi. Peki Roda Irmak Kalkan nereli ve kaç yaşında?

Azra Akın, Pınar Altuğ Atacan, Arzum Onan, Ayşe Hatun Önal gibi pek çok ünlünün de katıldığı Miss Turkey yarışmasının finalistlerinden Roda Irmak Kalkan, güzelliğiyle dikkat çeken isimlerden bir tanesi oldu. Miss Turkey 2018 Roda Irmak Kalkan kimdir sorusu aratılmaya başladı. 

Bu sene Hilton Hotel'de düzenlenen Miss Turkey 2018 güzellik yarışmasının finalistleri belirlendi. 250'den fazla adayın başvurduğu yarışmada 20 kişi finale kaldı. Kampa alınan finalistler birincilik tacını takabilmek için birbirleriyle yarıştı.

RODA IRMAK KALKAN KİMDİR? 

Miss Turkey 2018 finaline kalan isimlerden biri olan 18 yaşındaki güzel Roda Irmak Kalkan, İstanbul'da dünyaya geldi.

Eğitim hayatını Almanya'da sürdüren Roda Irmak Kalkan, Universita Degli Studı Dı Milano okulunda Unimi Scienze Politiche Fakültesinde Politik Bilimler ve Ekonomi bölümü ikinci sınıf öğrencisi. Roda Irmak Kalkan'ın boyunun uzunluğu ise 172 cm. 

MİSS TURKEY

Miss Turkey, Türkiye'deki genç kızların katılımıyla düzenlenen millî bir güzellik yarışması organizasyonudur. Türk kadının özelliklerini ve imajını dünyaya en güzel şekilde anlatma amacını taşır. Yarışmaya 18-26 yaş arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hiç evlenmemiş ve çocuğu olmamış genç kızlar katılabilir.

Türkiye'nin en prestijli güzellik yarışması olan Miss Turkey tarihte ilk olarak 2 Eylül1929'da dönem hükûmetinin de yardımı ile düzenlenmiştir. İlk Miss Turkey (1929) unvanı sahibi Feriha Tevfik'tir.

Miss Turkey ilk olarak Cumhuriyet adlı ulusal gazete tarafından duyuruldu. 1980'den beri yarışmayı yürüten "Miss Turkey Organisation"; Miss World, Miss Universe, Miss Supranational ve Miss International yarışmalarının Türkiye lisans sahibidir. Miss Turkey'de dereceye giren dört güzel, Türkiye'yi temsil etmek amacıyla dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen bu uluslararası yarışmalara gönderilir.

Yarışma, 1980-1990 yılları arasında Güneş, Sabah, Tercüman, Bulvar gibi çeşitli gazetelerin sponsorluğunda yapılmıştır. 1990 yılında Türkiye'de özel televizyon kanallarının kurulması ile Magic Box, Show TV, Kanal D, Star TV, NTV, CNBC-e, FOXgibi kanallar yarışmanın tanıtımını ve yayıncılığını üstlendi.

2010 yılına kadar yarışma birincisi Türkiye'yi sadece Dünya Güzellik Yarışması Miss World'de, ikinci ise Kâinat Güzellik Yarışması Miss Universe'te temsil ediyordu. Miss Universe'ün dünyada daha prestijli hâle gelmesi ve diğer birçok ülkenin yıllardır Miss Universe'ü önde tutması gibi sebepler üzerine 2010 yılında alınan bir kararla yarışma birincisi hem Miss World'de hem de Miss Universe'te yarışmaya hak kazandı. 2010 yılının ikinci ise özel nedenlerden dolayı hiçbir uluslararası yarışmada ülkeyi temsil edemedi. 2011 yılında yeni bir değişiklikle birinciye Türkiye'yi sadece Miss Universe'te, ikinciye Miss World'de temsil etme hakkı verildi. 2011 yılında birçok Latin ülkesine benzer bir televizyon formatı geliştirildi: Jüri ve konuk jüri tarafından yapılan elemeler sonrası seçilen yirmi finalist, haftalar boyu süren bir ev-kamp hayatına girdi ve bu süreç FOX'ta yayımlandı. 3 Haziran 2010 Cuma günü uzun bir süreden sonra ilk kez banttan yayımlanan büyük finalle yarışma sonlandı. 2016 yılında organizasyon, "dijitalleşme" vizyonunu kapsamında kamp sürecini Instagram, Snapchat, YouTube gibi sosyal medya kanalları üzerinden yayımladı. Yarışmanın finali ise ilk kez televizyon yerine YouTube üzerinden canlı yayımlandı.

Yorumlar