Milli takıma gençlik aşısı!

A Milli Futbol Takımımız EURO 2016’daki hayal kırıklığının ardından 2018 Dünya Kupası elemelerine Hırvatistan deplasmanından gelen 1 puanla başladı.

AjansHaber/ÖZEL

Türkiye, Fransa’da düzenlenen EURO 2016’da hayal kırıklığı yaşamış ve turnuvaya grup aşamasında veda etmişti. A Milli Futbol Takımı kadrosunda EURO 2016’da yaşanan hayal kırıklığı ve prim krizi nedeniyle önemli değişiklikler yapıldı.

Teknik direktör Fatih Terim, milli takımın kaptanı Arda Turan, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Hakan Balta’yı Hırvatistan maçı kadrosuna almadı. 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında Hırvatistan deplasmanına çıkan Türkiye’de Kaan Ayhan ve Okay Yokuşlu ilk 11’de yer aldı. Caner Erkin yerine İsmail Köybaşı, Gökhan Gönül’ün yerine ise Şener Özbayraklı forma giydi.

“TECRÜBELİ OYUNCULAR GERİ DÖNMELİ!”

Türkiye, Hırvatistan deplasmanından 1 puanla dönse de takımın tecrübeli isimlerinin kadroya dönmesi gerektiğini düşünenlerin sayısı da oldukça fazla. Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fatih Terim’e bu yönde eleştiri yaparken, tecrübeli isimlerin kadroya alınması gerektiğini savundu. Rıdvan Dilmen konuya ilişkin olarak “Fatih Terim'in bu konuyu muhakkak çözmesi lazım. Bu oyuncuların muhakkak takıma kazandırılması lazım. Hoca bunu çözmeli. Oyuncular da hoca da ellerinden geleni yapmalı. Oyuncular hata yapar biz de yaptık ama liderin bu işlerde devreye girmesi lazım. Oturup konuşulmalı” açıklamasını yaptı.

OKAY YOKUŞLU VE KAAN AYHAN İLK RESMİ MAÇINDA

Fatih Terim, genç oyuncular Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan'a A Milli Takım'da ilk kez bir resmi maçta görev verdi.

Okay Yokuşlu, 2015 Kasım'da Yunanistan ve 31 Ağustos'ta Rusya'ya karşı, özel maçlarda forma şansı bulmuştu. Kaan Ayhan da A Milli Takım formasını ilk kez Rusya ile oynanan özel maçta giymişti.

EURO 2016’DAN 11 FARKLI İSİM

Terim, EURO 2016 kadrosuna göre 11 farklı futbolcuyu milli takıma davet etti.

Fatih Terim, aday kadroya Ahmet Oğuz, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Okay Yokuşlu, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Enes Ünal gibi 23 yaş ve altı futbolcuları A Milli Takım kadrosuna aldı. Bu isimlerin yanı sıra EURO 2016'da olmayan Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım ve Gökhan Töre de tekrar kendilerine kadroda yer buldu.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar