Milli Savunma Bakanlığı'nda yeni atamalar

Resmi Gazete'de yayımlanan atamalarla Milli Savunma Bakanlığı'nda görevli bazı personellerin görev yerleri değiştirildi.

Bakanlık merkez teşkilatına yeni sivil atamalar yapılması dikkati çekerken, Askeralma Genel Müdürlüğü'ne atanan Tuğgeneral Celalettin Bacanlı'nın görev yerinin darbe girişiminden sonra üçüncü kez değiştirilmesi dikkati çekti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandıktan 1 ay sonra tahliye edilen Tuğgeneral Gürsel Öztürk de Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Kurmay Başkanlığı'na atandı.

Resmi Gazete'de dün yayımlanan atama kararlarına göre, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Basat Öztürk, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü'ne, Sayıştay Başkanlığı Uzman Denetçi Bölüm Başkanı İsmail Altıntaş Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne, Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Toğrol da Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

BACANLI'YA ÜÇÜNCÜ GÖREV

Bakanlığa bağlı Askeralma Genel Müdürlüğü'ne Askeralma Dairesi Başkanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Genel Plan ve Prensipler Genel Müdürlüğü'ne Çanakkale Boğaz Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Lojistik Genel Müdürlüğü'ne İnşaat Emlak ve NATO Güvenlik Yatırımları Dairesi Başkanı Tuğgeneral Adem Haydar atandı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanı görevini üstlenen Bacanlı, 1 Ağustos günü Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na atandı. Bacanlı, 9 Ağustos günü Askeralma Daire Başkanlığı'na dün ise Askeralma Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

ASKERİ HAKİMLERE YENİ GÖREV

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Askeri Adalet İşleri ve Kanunlar Genel Müdürlüğü'ne Kanun ve Kararlar Dairesi Başkanı Hava Hâkim Albay Murat Yaman, Askeri Adalet İşleri ve Kanunlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı'na Askeri Adalet İşleri Başkanı Deniz Hâkim Albay Taner Güçlü, Askeri Adalet Teftiş Kurulu Dairesi Başkanlığı'na Askeri Adalet Teftiş Kurulu Müfettişi Hâkim Albay Günay Güzel tayin edildi. Milli Savunma Bakanlığı Müşavirliği'ne ise Ahmet Taşkın getirildi.

GATA KOMUTANLIĞI GÖREVİNDEN ALINDI

TSK Sağlık Komutanı ve GATA Komutanı komutanı görevlerini üstlenen Tümamiral Hayati Bilgiç, GATA'nın Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra sadece TSK Sağlık Komutanı olarak görevlendirildi. GATA Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve GATA Eğitim Hastanesi Baştabibi Tuğgeneral Ufuk Demirkılıç da TSK Sağlık Komutan Yardımcılığı'na getirildi.

BANDIRMA'YA YENİ TUĞGENERAL

Milli Savunma Bakanlığı Maliye Başkanı Adnan Baksı, Kara Kuvvetleri Maliye Dairesi Başkanlığı'na, Hava Savunma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ahmet Biçer, Bandırma merkezli 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Harekât Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Ali Ucarı aynı zamanda Afganistan'daki Türk Görev Kuvveti'nin komutanlığına atanırken İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Çanakkale Boğaz Komutanlığı'na getirildi.

TAHLİYE EDİLEN KOMUTANA ATAMA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandıktan yaklaşık 1 ay sonra tahliye edilen 1. Ordu Komutanlığı emrinde görev yapan Tümgeneral Gürsel Öztürk ise Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Kurmay Başkanlığı'na getirildi. Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ahmet Kasa da Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Harekat ve Öğretim Başkanlığı'na atandı.

Yorumlar