Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu'nu anlattı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, esnek, modüler, daha az ders saati ve çeşidinin olduğu bir müfredat hazırlanacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, esnek, modüler, daha az ders saati ve çeşidinin olduğu bir müfredat hazırlanacağını bildirdi. Ayrıca Selçuk, '2023 Eğitim Vizyonu'nun detaylarını paylaştı.

Bakan Ziya Selçuk'un açıklamaları şu şekilde; 

Sayın Cumhurbaşkanına 2023 vizyonunu anlatırken bazı maddelere geldik. Sonlara doğru kendisi 'Yeter' dedi. Biz konu eğitimse her türlü kaynağı buluruz." dedi. kendisine çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda kabine üyelerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

EĞİTİMİN HER ALANINDA YENİLİK

Okul yöneticilerimizin yetki ve sorumluluklarını kısmen artırıyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm yöneticilerimizin ehliyet ve liyakat temelli olması konusunda ülke çapında bir bakış açısını da paylaşmış olacağız. Esnek, modüler, daha az ders saati ve çeşidinin olduğu bir müfredat hazırlanacak. Yabancı dil eğitiminde TRT ile işbirliği yapılacak. 

SINAV BASKISI AZALMASI LAZIM

Ortaöğretimdeki ders çeşitliliğinin yarıya yakın azaltılması lazım. Zamanla sınava giren öğrenci sayısını, sınavla girilen okul sayısını azaltırsak, okullarımız arasındaki imkan farklılıklarını azaltırsak o zaman zaten doğal olarak sınav baskısının azalması söz konusu olacak.

Veriyi kullanmak politika geliştirirken bizim açımızdan son derece kritik. Bu yüzden de öğrenme analitiği platformu oluşturuyoruz."

Yorumlar