'MHP’de liderlik tartışması 15 Temmuz itibariyle bitmiştir'

15 Temmuz darbe girişimine ilk ve en net karşı duruşu sergileyen MHP lideri Devlet Bahçeli, bu tavrıyla parti içi liderlik tartışmalarına noktayı koymuş oldu.

15 Temmuz darbe girişimine karşı bütün siyasi partiler tek ses olarak karşı koyarken, ilk açıklama MHP lideri Devlet Bahçeli’den gelmişti. Darbe girişiminin başladığı daha ilk saatlerde açıklama yapan Bahçeli, "Kalkışma kabul edilemez, hükümetin yanındayız" ifadelerini kullandı. Medyaya servis edilen bu açıklamanın ardından Başbakan Binali Yıldırım’ı arayan Bahçeli, hükümetin yanında olduklarını iletti.

Darbe gecesi kurmaylarının güvenli bölgeye geçelim önerisini de kabul etmeyen Bahçeli, sabaha kadar Genel Merkez’den ayrılmazken, tüm vekillere de Meclis’e gitme ve Meclis’ten ayrılmama talimatını vermişti.

15 Temmuz gecesi ve sonrasında darbe karşısında net bir duruş sergilen Bahçeli’nin bu tavrı taraflı tarafsız herkesin takdirini toplarken, MHP’deki liderlik tartışmaları da yeni bir boyut kazanmış oldu.

MHP’nin kuruluşundan bu yana devlet için kritik görevler üstlenmek gibi bir misyonu olduğunu belirten A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, AjansHaber’e yaptığı açıklamada “15 Temmuz gecesindeki tavrıyla Bahçeli ve MHP puan toplamıştır.  Bundan 20 gün önce MHP’de bir genel başkan ve liderlik tartışması vardı, ama 15 Temmuz’dan sonra bu tartışmanın bittiğini düşünüyorum” dedi.

İşte A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür'ün AjansHaber'e yaptığı o açıklamalar;

KOALİSYONDA YER ALSAYDI MHP’NİN OYU YÜZDE 1’İN ALTINA DÜŞERDİ

Devlet Bahçeli’nin göreve geldiği ilk günden bu yana bir devlet adamı tavrı olduğunu herkes biliyordu. Bahçeli 7 Haziran seçimlerinden sonra çok fazla eleştirildi. Bu süreçte “Koalisyon hükümetinde yer alsaydı, 1 Kasım seçimleri olmayacaktı ve AK Parti yeniden iktidar olamayacaktı” gibi bir takım eleştirilere maruz kaldı. Halbuki Bahçeli’nin kararıyla MHP; HDP ve CHP’nin içinde bulunduğu yer aldığı bir koalisyonda yer alsaydı, MHP’nin oyları değil artmak belki de yüzde 1’lere düşerdi.

MHP’NİN TEMEL MİSYONU KRİTİK GÖREVLER ÜSTLENMEK

MHP, sadece bugün değil kurulduğu günden bu yana her zaman devletin ve rejimin bekçisi, koruyucu olmuştur. MHP’ye gönül vermiş milyonlar, içerisinde yer alan kişiler elbette ki iktidara gelmek ya da iktidara ortak olmak isterler. Ancak MHP’nin bir misyonu vardır ve bana göre temel misyon bir iktidar ve iktidar ortağı olmaktan daha çok ülkenin zor durumlarında kritik görevler üstlenmesidir. Geçmişte de bunun çok örneği vardır.

LİDERLİK TARTIŞMASI 15 TEMMUZ’DA BİTTİ

MHP ve lideri Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi henüz Cumhurbaşkanından bile haber alınamazken kamuoyuna olabildiğince çabuk bir şekilde kamuoyuna açıklama yapmış, hükümetin, devletin yanında olduklarını, darbeyi kınadıklarını ve en ciddi şekilde nasıl mücadele gerekiyorsa bunu yapacaklarını deklare etmişlerdir. Bu tavrıyla da Bahçeli ve MHP puan toplamıştır.  Bundan 20 gün önce MHP’de bir genel başkan ve liderlik tartışması vardı, ama 15 Temmuz’dan sonra bu tartışmanın bittiğini düşünüyorum. Bundan sonra kuvvetle muhtemeldir ki, yakın bir zamanda hiç kimse Devlet Bahçeli’nin liderliğini tartışmayacaktır. 15 Temmuz gecesindeki tavrıyla Bahçeli liderliğini güçlendirmiştir.

Ama bu durum sadece bugüne özgü değildir. Türkiye siyasi tarihine baktığımızda MHP duruşuyla bu devletin ve milletin geleceği için çok ciddi bir misyon üslenen bir parti olduğunu defalarca göstermiştir. 15 Temmuz gecesi de bu misyonunu devam ettirmiştir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar