Metrobüsteki şemsiyeli saldırgan tutuklandı

Acıbadem'deki metrobüs kazasında şoföre şemsiye ile saldıran Murat Akbulut tutuklandı.

Acıbadem'de meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin olarak gözaltına alınan şemsiyeli saldırgan gerekli kontrollerin ardından adliyeye sevk edilmişti. Burada ifadesi alınan zanlı Murat Akbulut tutuklandı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'nden sabah saatlerinde çıkarılan şemsiyeli saldırgan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Saldırgan, sağlık kontrolünün ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.Burada işlemlerinin arından ifade veren zanlı mahkemece tutuklandı.

'ŞOFÖR BANA KÜFÜR ETTİ'

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen saldırgan ifadesinde şoförün kendisine küfür ettiğini söyledi. 

MASRAFLAR YOLCUDAN İSTENECEK

Kazadan sonra zararların İETT tarafından karşılanacağı duyurulmuştu ama sigorta şirketleri, saldırgan yolcunun bu hareketi kasıtlı olarak yaptığı gereçekçesiyle 1 milyon lirayı bulan hasar ve hastane masrafını isteyecek.

Şimdi yolcuların tedavileri hastanede yapıldı veya yapılmaya devam edecek araçların hasarı ise sigorta şirketi tarafından ödenecek. Sonuçta bütün hasarları ödeyecek olan metrobüsün sigortasını yapan sigorta şirketi ise kasıtlı bir şekilde davranarak kazaya sebebiyet veren asabi yolcuya ödediği hasarı rücu ederek parayı o kişiden isteyecek. Sigortacılar metrobüs ve 4 aracın hasarı ile 11 kişinin hastane masraflarının yaklaşık 1 milyon lira tuttuğunu ifade ediyorlar.

EV, OTOMOBİL, MAAŞI HACZEDİLEBİLİR

Kazada hasar alarak kullanılamaz hale gelen Wolkswagen Passat marka aracın hasar tutarı 150 bin lirayı geçiyor. Bu aracın sigorta şirketi araç sahibine zararını ödeyecek. Sonra dönüp ona çarpan araçtan yani metrobüsün sigorta şirketinden ödediği hasarı talep edecek. Metrobüsün sigorta şirketi de ortada kasıtlı bir hareket olduğu için kazayı yaptıran kişiye gidecek. Diğer araçların sigorta şirketleri ve yolcuların sağlık sigortaları da aynı yöntemi izleyecek.

Şoför ve metrobüste bir suç olmadığı için trafik sigortası değil kasko sigortası üzerinden bu işlemler yürüyecek. Sigorta şirketi ödediği hasarı yolcuya rücu ettiğinde o yolcu bunları ödemek zorunda. Aksi halde evi, otomobili veya diğer mal varlıkları ile maaşı haczedilebilecek. Tabii tüm bunlar yapılan tetkik sonucunda yolcunun kusuru oranında kendisinden istenecek.

Yorumlar