Meteoroloji'den yeni uyarı: Çok şiddetli olacak
Meteoroloji hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde etkili olan soğuk hava dalgası kar, yağmur ve fırtınayla birlikte devam edecek.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevreleri ile Sivas'ın kuzey ve batısının yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege'nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Rüzgârın; Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Yorumlar