Meteoroloji'den birçok ile sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok il için sağanak yağış uyarısı yaparken Marmara ve Ege'de de kuvvetli rüzgar bekleniyor. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kırklareli kıyıları, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç ve yüksek kesimleri, Rize ve Artvin çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sağanak yağış alacak bölgeler

Perşembe gününden itibaren Türkiye'nin batı kesimlerini etkisi altına alacak sağanak yağışın hafta sonu da devam etmesi bekleniyor.

Havanın Ege Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de ise parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç ve yüksek kesimleri ile Rize ve Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar