Meteorolojiden 8 il için kar uyarısı yapıldı

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 8 ilde kar yağışı bekleniyor. Bölgede dün etkili olan kar yağışı nedeniyle 89 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Tunceli, Ağrı,Muş ve Bitlis'da kar yağışıbekleniyor. Kar yağışı nedeniyle 89 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

ZAMAN ZAMAN KUVVETLİ OLMASI TAHMİN EDİLİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ili ve çevresi aralıklı yağmurlu, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Tunceli ve Ağrı çevresi ise aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışının Erzincan ve çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 6, Tunceli'de 2, Ağrı ve Kars'ta 0, diğer illerde sıfırın altında Erzincan, Ardahan ve Erzurum'da 1 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının Iğdır'da 14, Tunceli'de 11, Erzincan'da 6, Ardahan ve Ağrı'da 5, Erzurum ve Kars'ta 4 derece olması bekleniyor.

YETKİLİLER VATANDAŞLARI UYARDI

Yetkililer, öğle saatlerine kadar kar yağışının Erzincan ve çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek buzlanma, don ve sise karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bölgede dün etkili olan kar yağışı nedeniyle Tunceli'de 36, Erzincan'da 33, Kars'ta 20, köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Yorumlar