Meteorolojiden 5 bölgeye sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağını, yurdun büyük bölümünde ise gök gürültülü sağanak yağışın etkisini göstereceğini açıkladı.

Ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakimken İstanbul’da hava durumu beklenen seviyenin üstünde seyretmeye devam edecek. Marmara’da gece saatlerinde kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Sağanak yağış geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege kıyıları, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Antalya, Isparta, Adana, Osmaniye, Ordu, Artvin çevreleri, Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batı kıyıları ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Marmara’da en düşük hava sıcaklığı 15 derece ile Kocaeli’nde olurken İç Anadolu’da parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

Yorumlar