Meteoroloji'den 2 şehre kritik uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Rize ve Artvin için şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Geçtiğimiz hafta boyunca Türkiye'ye etkisi altına alan ve Trabzon'da 2 can kaybına ve büyük maddi hasara yol açan yağışlarla ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bugün için de önemli bir uyarı yapıldı.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Rize ve Artvin için yapılan uyarıda şiddetli yağışa dikkat çekilerek şu tahminde bulunuldu:

Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yağışların, bugün akşam saatlerine kadar aralıklarla çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANİ SEL, SU BASKINI VE HEYELANA DİKKAT

Akşam saat 19:00'a kadar etkili olması beklenen yağışlar için ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar ve yıldırım uyarısında bulunularak vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

TRABZON FELAKETİ YAŞADI

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle ilçe merkezini sel suları bastı. Pek çok ev ve iş yeri su altında kalırken günlük yaşamı da felç etti. Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

DEBİSİ YÜKSELEN DERELER TAŞTI

İlçede şiddetli yağış sebebiyle debisi yükselen Ağasar Deresi ile bazı dereler taştı.

SU DERİNLİĞİ YARIM METREYİ BULDU

Trabzon'da taşan dereler sebebiyle ilçe merkezindeki çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. İlçe merkezinde rögarların tıkanması sonucu cadde ve sokaklarda derinliği yer yer yarım metreyi bulan su birikintileri oluştu. Derelerin taşıdığı hafriyat ile bazı eşyalar yollara kadar sürüklendi.

İlçenin afetten dolayı meydana gelen olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalara başlandı.

GİRESUN'DA ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ - TIKLA İZLE

Yorumlar