Mersin Valiliği: Tatil Haberleri Asılsız

Sosyal medya üzerinden yoğun yağışın etkisini gösterdiği Mersin'de 7 Aralık günü okulların tatil olacağı ve bazı memurların izinli sayılacağına dair iddialar, Mersin Valiliği tarafından yalanlandı.

Mersin'de yoğun yağış hayatı durma noktasına taşırken, öğrenciler ve bazı memurlar tatil sevinci yaşadı. Ancak çok geçmeden Mersin Valilik tatil haberlerinin tamamen asılsız olduğunu açıklayarak, 7 Aralık günü eğitim ve öğretimin devam edeceğini duyurdu. 

Sosyal medya üzerinden ve bazı haber kaynaklarında hızla yayılan bilgilerde öğrencilere, hamile ve engelli memurlara 7 Aralık Cuma günü için tatil kararı verildiği yer alıyordu. Mersin Valiliği bu durumun ardından: "Bugün sosyal medyada yoğun yağış nedeniyle yarın okulların tatil edildiğine yönelik haberler yayınlandığı tespit edilmiştir. Okulların tatil edildiğine yönelik yayınlanan haberler asılsız olup, bu konuda valiliğimizce alınmış herhangi bir karar bulunmamaktadır. Yarın eğitim ve öğretime normal bir şekilde devam edilecektir. Bu tür asılsız haberleri yayınlayarak halkımızı yanıltanlar hakkında gerekli yasal işlem başlatılacaktır" şeklinde açıklama yaptı. 

Yorumlar