Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Emrah Şener oldu

Dr. Emrah Şener Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Merkez Bankası Başkanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

EMRAH ŞENER BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer verilen karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Dr. Emrah Şener atandı.

EMRAH ŞENER KİMDİR?

Lise ikinci sınıftayken, borsaya yatırdığı paraya karşılık elde ettiği kazanç ile Finans alanına merak salan Dr. Emrah Şener, doktorasını 2007 yılında London School of Economics ve Imperial College London’da Matematiksel Finans alanında tamamladı. Dr. Şener, 2005 - 2009 yılları arasında Londra’daki London School of Economics, City University London, Bradford University ve Imperial College London’da dersler verdi. 2002 - 2005 yılları arasında HSBC Yatırım Bankacılığı Londra’da, 2005 - 2007 yılları arasında Citigroup Londra’da Küresel Sabit Gelir bölümünde çalıştı. 2007 - 2009 yılları arasında, yine Londra’da Bank of America’da Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Araştırma konuları arasında finansal hesaplama, finans mühendisliği, algoritma tasarımı ve analizi, istatistik ve finansal ekonometri yer almaktadır.

DİĞER ATAMALAR ŞU ŞEKİLDE:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında açık bulunan birinci derece kadrolu müşavirlik görevine ise Hüseyin Baştürk getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan birinci derece müşavirlik görevlerine Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Sefer Yılmaz ile Müsteşar Yardımcısı Nermin Kırım'ın atanması uygun görüldü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında açık bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Salih Başparmak'ın, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliklerine Faruk Çakmak ve Bakanlık Müşaviri Dr. Müslüm Beyazgül'ün atanmasına da Resmi Gazete'deki kararda yer verildi.

Yorumlar