Bedelli askerlik 2017 yılı için Naci Ağbal'dan son açıklama!

Birçok kişi bedelli askerlik 2017 yılında çıksın şeklinde sosyal medyada hashtagler oluşturmaya devam ediyor. Hükümete yakın olan isimler bedelli için Twitter'da çeşitli iddalar da bulundu.

Sıklık gündeme gelen ve sosyal medya da da uzun süredir yer alan bedelli askerlik 2017 yılı için tekrar tartışılıyor. Bedelli nin çıkmasını bekleyen binlerce genç için geçtiğimiz günlerde hayal kırıklığı yaratacak bir açıklama yapıldı. TSK'da yapılan yapılandırma çalışmalarından sonra birçok kişi bedelli için daha çok umutlandı fakat Milli Savunma Bakanı şuan ki operasyonlara bakarak böyle bir çalışmanın yapılmasının doğru olmayacağını ifade etti. Üstelik bunun için FETÖ terör örgütünden sonra TSK'da ne kadar personel açığı olduğunun tespit edilerek belirlenmesinden sonra değerlendirilmesinin doğru olacağını ifade etti. Hem konunun tamamen rafa kaldırılmamış olması hem de sosyal medyada hükümete yakın kaynakların yaptığı açıklamalar bu konunun tekrar konuşulmasını sağladı.

YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Yapılan terörle mücadele operasyonlarının yanı sıra sınır operasyonlarının da artması bedelli askerlik 2017 yılı için çıkabilir iddalarına neden oldu. Fakat son olarak 2014 yılında çıkan bedellinin özellikle Musul ve Fırat Kalkanı gibi operasyonlardan sonra şuan için hükümetin gündeminde olmadığı belirtiliyor. Twitter üzerinden hashtag açarak sesini duyurmak isteyen gençlerin çağrısının farkında olduklarını belirten Işık sosyal medyayı takip ediyoruz oradaki gelişmeler de önemli fakat baz aldığımız tek yer orası değil şeklinde açıklamalar yaptı. En çıkan bedellinin ardından uzun süre geçtiği için bedelli askerlik tekrar çıkacak gözü ile bakılıyordu.

KESİNLİK YOK

Hükümete yakın isimlerin Twitter'da yaptığı açıklamalar vatandaşlar arasında konunun tekrar gündem olmasına neden oldu. Ziya Osman Açıkel ve Ak duyuru hesaplarından bedelli askerlik ile ilgili çalışma olduğunu idda eden açıklamalar geldi. Ak duyuru isimli hesap sevgili bedelli bekleyen gençler, ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde güzel haberler duyabilirsiniz, sabredin, bekleyin açıklamasını yaparken Ziya Osman Açıkel hesabından bedelli askerlik bekleyen arkadaşlar Allah ölüm vermezse, 1 Kasım 2016, salı günü akşam üzeri sizlere olumlu ya da olumsuz bilgi ileteceğim paylaşımını yaptı.

YENİ GELİŞMELER YAŞANABİLİR

Henüz yetkililer konuya ilişkin bir açıklama yapmadı fakat ilerleyen günlerde bu durumun Meclis Komisyonu'nda da görüşülebileceği düşünülüyor.

SON AÇIKLAMA NACİ AĞBAL'DAN GELDİ

Son günlerin en çok tartışılan konularından olan bedelli askerliğe son açıklama Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Naci Ağbal şuanlık gündemlerinde bedelli askerlik ile ilgili bir çalışma olmadığını dile getirdi. BES ve otomotiv sektörü ile ilgili çalışmaları olduğunu belirten Bakan'ın açıklamalarından sonra askerlik için bekleyen birçok kişi hayal kırıklığı yaşadı

Yorumlar