Memura ek zam müjdesi geldi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, memur ve memur emeklileri için enflasyon farkının maaşlara zam olarak yansıtılacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Bakan Ağbal'ın konuşmasından satır başları şöyle;

ENFLASYON İÇİN TEDBİRLER ALINACAK

Enflasyonla ilgili gereken her türlü tedbiri alacağız. petrol, metal ve kur fiyatlarındaki artış bize maliyet artışı olarak yansıyor. Yıl sonuna doğru enflasyon azalış trendine girecek. Enflasyonun aşağı çekilmesine yönelik tedbirler alacağız. Sürdürülebilirlikten kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Büyüme alanındaki dinamikleri etkilemeden gereken tedbirleri alacağız.

MEMURA EK ZAM GELİYOR
 
Memur ve memur emeklileri için enflasyon farkını maaşlara zam olarak yansıtacağız. Haziran ayı enflasyonuna göre oran netleşecek.

Haziran ayında ilave olarak enflasyonda yukarı yönlü bir gelişme olursa, 1 temmuz itibarıyla 1 kuruş eksik olmaksızın maaşlara yansıyacak. Memur maaşlarında yapacağımız her yüzde 1 artışın bütçeye maliyeti 2,3 milyar TL.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 3 BİN TL'Yİ AŞACAK

Bugünkü rakamlarla söylemek gerekirse en düşük memur maaşı 2839 tl'den 3050 tl'ye çıkacak, en düşük memur emekli maaşı 1978 tl'den 2094 tl'ye çıkacak

En düşük SGK emekli aylığı 1570 TL'den 1670 TL'ye, bağkur emekli aylığı 1405 TL'den 1495 TL'ye çıkacak.

Kamu harcamasında şeffalığa bu kadar önem veren başka hükümet yok. Şeffaflıkta tüm uluslararası standartlar karşılanıyor.

Yorumlar