'Megan Sedan' Dünya'ya Bursa'dan hükmedecek

Renault'un en çok tercih edilen araçlarından olan Megan Sedan yeni proje ile dünyaya Bursa'dan hükmedecek. Bursa da üretilen aracın yeni versiyonu tüm dünya buradan ihraç edilecek.

Renault üretim platformları içerisinde M1 segmentinde sedan kasa üretiminden sorumlu fabrika olan Oyak Renault Otomobil fabrikaları, yeni dönemde “Yeni Megan Sedan”ı dünyada üreten ve ihraç eden tek fabrika olacak. Bu gelişme ile Bursa'da üretilecek olan araç buradan tüm dünyaya yayılacak. Kısa bir süre önce üretim bandından indirilerek "Megan Sedan", "Dünyaya Bursa'ya" sloganıyla basına tanıtılan araç yenilenen kasası ve teknik özellikleri ile otomobil severlerin ilgisini çekiyor. 9 renk seçeneği ile Ekim ayı içerisinde piyasaya sürülecek olan Yeni Megan Sedan, 7 inç TFT renkli dijital ekranı, R-LINK 2, MULTI-SENSE, Eller Serbest Park Sistemi, Head-up Display özellikleri ile de üst segment otomobillerin özelliklerini taşıyor.

"200 MİLYON EURO"LUK YATIRIM YAPILDI

Fransız Renault firması'nın Türkiye'deki yatırımcısı olan Oyak Renault Megan Sedan modelini Türkiye'de üretmeye başlamak için 200 milyon euro'luk yatırım yaptı. Oyak Renault'nun Genel Müdürü Tunç Başeğmez konu ile ilgili yaptığı açıklama ile 200 milyon euro yatırımla Megane Sedan modelini Türkiye'de üretmeye başlayacaklarını belirtti. Başeğmez, hayata geçirilen yeni proje ile yapılacak olan üretimin yüzde 80'inin ihracata yönelik olcağını da sözleerine ekledi.

ÜRETİMİN YÜZDE 80'İ İHRAÇ EDİLECEK

Geçtiğimiz günlerde OYAK Renault Grup tarafından gerçekleştirilen tanıtım sonrasında seri üretimine başlanan Yeni Megan Sedan'ın üretiminin yüzde 80'lik kısmının dünyadaki ülkelere ihraç edileceği belirtirdi. Yeni modelin lansman toplantısında konuşan OYAK Renault'un Genel Müdürü, "Modelin ömrü boyunca yıllık 90 bin kapasiteyle toplam 500 bin araç üretilmesi hedefleniyor. Üretimin yüzde 80'i ihraç edilecek" dedi.

YENİ MEGAN KULLANICILARIN BEĞENİSİNİ TOPLAYACAK

Renault'un C-segmentinde yer alan otomobilerinden olan Yeni Megan Sedan kısa bir süre önce gerçekleştirilen tanıtım töreni ile otomobil severlerin beğenisine sunuldu. Megan ailesinin en son üyesi olan araç Türkiye'de efsaneleşen Megan serisine yeni bir soluk kazandırıyor. Renault'nun yenilenen tasarım kimliğinin bütün özellikliğini taşıyan otomobil, dinamik, ayırt edici, dengeli oranları ve C şeklinde tasarlanan LED farları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Megane Sedan, arka kabin genişliği ile ayırt edilen otomobil, sürücülere Eller Serbest Bagaj Kapağı sistemi ile de erişim ve kullanım kolaylığı sağlıyor.

"7 İNÇ TFT RENKLİ DİJİTAL EKRAN"

Yeni Megane Sedan' 2017'nin yenilenen kasası yanında teknik özellikleri de göz dolduruyor. 7 inç TFT renkli dijital ekranı, R-LINK 2, MULTI-SENSE, Eller Serbest Park Sistemi, 8,7 inç multimedya tablet ekranı, Head-up Display özellikleri ile de üst segment otomobillerin özelliklerini taşıyor.

"EKİM" DE SATIŞA SUNULACAK

Tanım törennden sonra seri ürerimine başlayan otomobilin, kullanılacağı ülkeye bağlı olarak motor çeşitleri farklılık gösteriyor. Benzinli 7 ileri EDC otomatik vites kutusu ya da 6 ileri manuel vites kutusu seçenekleriyle TCe 1.2 lt 130 bg bulunanan Megan Sedan aynı zamanda Dizel olarak, 6 ileri vites kutusu ile dCi 1.5 90 bg, 6 ileri vites kutusu ya da 6 ileri EDC otomatik vites kutusu seçenekleri ile dCi 1.5 110 bg ve 6 ileri manuel vites kutusu ile dCi 1.6 130 bg motor seçenekleri bulunuyor. Türkiye ile birlikte 20'den fazla ülkede satışa sunulacak olan araç, Türkiye'de Ekim ayı içersinde satışa çıkacak..

Yorumlar