Media Tek Helio M70 5G Çipset Çıkış Tarihi Açıklandı

Qualcomm Snapdragon firmasına MediaTek firmasının cevabı gecikmedi. Media Helio M70 5G Çipset ürününü resmi olarak duyurdu.

Qualcomm yeni 5G bağlantı özelliğine sahip olan işlemcisi için yakın zamanda resmi olarak duyurmuştu. Firmanın en büyük rakibi olan Media Tek’te 5G bağlantısı sağlayan kendi çip setini resmi olarak açıkladı. Helio M70 ilk defa Tayvan bölgesinde açıklandı.

Yeni çip sette 2G/3G/4G/5G bağlantıları bulunması ile hem 5G radyo hem de standalone (SA) hem de non -standalone (NSA) desteği var. Aynı zamanda Helio M70, 6 GHZ altı frekans bandını da desteklemesinin yanı sıra 5G için özel olarak geliştirilmiştir.

Media Tek firmasından yapılan açıklamaya göre, Helio M70 ile ince 5G cihazlar da tasarımları daha kolay üretilecektir. Daha küçük ve daha az güç tüketen telefonlar için üretilebileceği gibi 2019 yılının ikinci yarısında dağıtımlarına başlanacaktır.

Media Tek 5G çözümleri için China Mobile, Hauwei, Nokia, NTT DOCOMO ve diğer firmaların geçişi için itici güç olacaklarını ifade etti.

Yorumlar