Meb’den İhraç edilen ve Gözaltına Alınan Öğretmenlerin sayısı açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı FETÖ soruşturması kapsamında MEB’den görevden ihraç edilen, atılan ve gözaltına alınan öğretmenlerin sayısı ve listelerini açıklandı. Buna göre, 28 bin 163 personelin ihraç edildiğini, 20 bin 88'nde açığa alındığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 2. Eğitim kongresinde basın toplantısında FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında 20 Ekim’den bu yana bünyesinde bulunan okullardan 28 bin 163 kişinin ihraç edildiğini (görevden atıldığını), 20 bin 88 personelin de açığa alındığını ifade etti. Açığa alınan öğretmenlerden Fethullahçı terör örgütü (FETÖ) ile alakası olmadığı tespit edilen 5 bin 78 öğretmen ve personelinse işine iade edildiğini açıkladı.  Bakan Yılmaz, 2010 KPSS sınavında usulsüzlük yaptığı gerekçesi ile Cumhuriyet Savcılıklarından Milli Eğitim Bakanlığına ismi bildirenlerin bakanlıkla ilişiklerinin kesildiğini de sözlerine ekledi.

28 BİN PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

Temmuz ayında FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında devlet kadrolarında  görev yapan paralel yapı mensuplarına yönelik temizlik operasyonlarında çok sayıda personel açığa alındı, görevden atıldı ve göz altına alındı. Bu kapsamda en çok görevden alınma ve ihraç işleminin yaşandığı kurumlar arasında Milli Eğitim Bakanlığı yer alıyor. Milli Eğitim Bakanın Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen toplantıda şimdiye kadar 28 bin 163 kişinin ihraç edildiğini, 20 bin 88 personelin açığa alındığı ve 193 personelinde gözaltına alındığını açıkladı. Soruşturması tamamlanan 5 bin 78 personelinde göreve iade edildiği belirtildi.

RAKAMLAR DEĞİŞEBİLİR

Milli Eğitim Bakanı, FETÖ soruşturmasının devam ettiğini, savcılıklardan her gün yeni bilgiler geldiğini ve rakamların değişebileceğinin altını çizdi. Yılmaz, savcılığın ifadeleri ve yeni bulunan delillerle kendilerine gelen yeni isimler olduğunda her an rakamların artabileceğine işaret etti. Bakan Yılmaz, kişilerin bu yapıyla alakası olmadığı tespit edildiğinde de iade edebildiklerini kaydetti.

 

"193  PERSONEL GÖZALTINDA"

Soruşturma kapsamında halen 193 Bakanlık personelinin gözaltında olduğunu, 2 bin 829 kişinin de tutuklandığını ve bazıların ise kontrol şartıyla serbest kaldığı bu sayının  2 bin 648 olduğunu açıklayan Bakan Yılmaz, ihraç edilip

325 KİŞİ FİRARDA

Haklarında soruşturma yapılan bakanlık personelinden firarda olan personel sayısının ise 325 kişi olduğunu hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, uzaklaştırma talebi devam eden 10 bin 877 öğretmenin bölücü terör örgütüyle alakası olup olmadığının araştırıldığını bunlardan da 424'ünün iade edildiğini de sözlerine ekledi.

 

 

Yorumlar